Днями в Києві відбувся Всеукраїнський форум «Розвиток медсестринства в контексті змін системи охорони здоров’я». Участь у форумі взяли директор медичного коледжу ІФНМУ Володимир Боцюрко та завідувач сестринського відділення коледжу Галина Гвоздецька.

На форум зібралися представники семи вищих навчальних закладів України, які готують фахівців з напрямку медсестринства. Подія відбулась за підтримки Міністерства охорони здоров’я та Центру розвитку медсестринства. Обговорювалась нова роль медичної сестри в контексті реформи української системи охорони здоров’я. Серед доповідачів були в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, директор Центру розвитку медсестринства Катерина Балабанова.

«Розглядалися актуальні питання розвитку цієї галузі та медсестринської освіти, — розповідає Галина Гвоздецька. — Так, зокрема, ми розглянули питання щодо класифікації спеціальностей, і було повідомлено про запровадження спеціальності «медичний брат». Обговорювався розвиток медсестринства на первинній ланці надання медичної допомоги. Піднімалося питання магістратури та перспективи розвитку освіти в цьому напрямку».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
4
5
10
13
14
16
17
18
19
24
25
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma