Нещодавно численна делегація науковців та представників практичної охорони здоров’я з України під керівництвом професора ІФНМУ Орини Децик відвідала Варшавський медичний університет. Українські медики взяли участь у VI польсько-українській науково-практичній конференції, присвяченій актуальним питанням розвитку екстреної медичної допомоги та досвіду запровадження громадського здоров'я в Польщі та Україні.

У складі делегації були представники з різних регіонів України, зокрема зі Львова — професор Олег Любінець та директор ЦЕМД та МК Ярослав Пилипець, доценти ЛНМУ ім. Д.Галицького Наталія Іжицька, Оксана Макар та Мирослава Гарбар, з Тернопільського НМУ ім. І. Горбачевського — професор Арсен Гудима і доцент Галина Цимбалюк, з Києва — професор Віталій Крилюк, професор Тетяна Грузєва та доцент Ганна Іншакова з НМУ імені О. Богомольця, професор Валерія Лехан з ДМА (м. Дніпро), професор Ірина Голованова з УМСА (м. Полтава), професор Геннадій Слабкий з Ужгорода. Івано-Франківщину у Варшаві представляли науковці ІФНМУ — професор Орина Децик, професор Сергій Федоров, доцент Василь Капечук та директор центру ЕМД МК Мирон Матейко.

Конференція була приурочена до 20-річчя факультету наук про здоров’я Варшавського медичного університету, з яким ІФНМУ пов’язує тісна співпраця. В рамках конференції були прослухані цікаві та змістовні доповіді, обговорено досвід запровадження громадського здоров’я.

Впродовж перебування у Варшаві українські делегати відвідали центр медичної симуляції WUM, службу гелікоптерної екстреної медичної допомоги Польщі та мали можливість поспостерігати за підготовкою антитерористичних спеціальних підрозділів поліції з тактичної медицини та співпрацю поліції з службою екстреної медичної допомоги, відвідали музей Варшавського повстання, а також мали змогу помилуватись краєвидами столиці Польщі з висоти пташиного польоту.

Представники української делегації висловлюють щиру подяку за теплу зустріч, надану можливість познайомитись з досвідом польських колег ректору Варшавського медичного університету професору Мірославу Вельгось, ініціатору та натхненнику польсько-українських конференцій, директору центру гелікоптерної ЕМД, продекану ВМУ з рятівництва медичного професору Роберту Галонзковському, а також професору Пйотру Малковському, декану інституту наук про здоров'я ВМУ, та його заступниці з питань громадського здоров’я професору Йоанні Готліб.

Нагадаємо, попередня, п'ята польсько-українська конференція відбулась у листопаді минулого року на базі ІФНМУ. Цього разу в процесі робочих зустрічей були обговорені перспективи подальшої співпраці з польськими колегами. Зокрема, сторони вже запланували на наступний рік чергову таку конференцію на теренах Прикарпаття.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
3
6
8
10
13
14
15
16
21
22
23
24
27
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma