У неділю, 30 червня, у рамках святкування Дня молоді відбувся третій «Науковий пікнік 2019» в Івано-Франківську. Вже традиційно активну участь у події взяли представники Івано-Франківського національного медичного університету. Вже вкотре Студентське наукове товариство (СНТ) підтримує цю акцію для допомоги молоді у виборі майбутньої професії, підвищення громадської активності і популяризації медичних професій.

Попри спекотну погоду студенти-медики цілий день визначали бажаючим показники артеріального тиску, навчали дітей правильної гігієни ротової порожнини, розповідали про будову та функції окремих органів та систем організму людини. Також на локації ІФНМУ можна було визначити рівень глюкози в крові. А ще студентам довелося на практиці показати свої навички, коли вони надали допомогу велосипедисту, який неподалік впав і травмувався.

Найпопулярнішою персоною Пікніка традиційно був скелет. Ще задовго до початку заходу люди цікавилися, чи він буде присутній. Зі скелетом активно фотографувалися як діти, так і дорослі.

«Насправді, такі заходи допомагають молоді здійснити вибір своєї професії, що є складною проблемою для кожного підлітка, — розповідає голова СНТ Надія Гринів. — Ми вкотре долучаємося до цього проекту. Демонструємо молодим людям, що медицина та лікарі — це не просто білі халати, чи стереотипи про страшні уколи та болючі процедури, а перш за все це відкриті люди, фахівці, які готові допомогти завжди та кожному. А ще це цікаві проекти, наукові дослідження, нові знайомства, знання, які допомагають краще пізнати світ та людину зокрема. Вибір медичного фаху має бути свідомим вибором дитини, а не батьків. Таке рішення є дуже важливим, адже пов’яже життя з непростою професією».

«До нас на локацію сьогодні завітали постійні пацієнти наших студентів. Це дуже приємно! — каже науковий керівник Студентського наукового товариства та Товариства молодих вчених, професор Наталія Воронич-Семченко. — Такий профорієнтаційний захід особливо актуальний напередодні вступної кампанії. Щиро вірю, що цьогоріч до нашого університету прийдуть навчатися кращі випускники шкіл міста, області та України».

Наостанок зазначимо, що за результатом голосування журі у конкурсі «Краща локація Франківського наукового пікніка» серед 19 претендентів Івано-Франківський національний медичний університет другий рік поспіль здобув перше місце. Вітаємо наших юних науковців!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma