Третій рік поспіль другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з фізіології проходить на базі Одеського національного медичного університету і завершує низку фахових олімпіад. Івано-Франківський національний медичний університет на олімпіаді представляли третьокурсник Андрій Писар та другокурсник Назарій Огородник.

Зауважимо, Андрій Писар вже вдруге бере участь в цій олімпіаді. Минулого року він був четвертим у персональному заліку з цієї дисципліни, а цьогоріч покращив свій результат і, посівши третє місце, повернувся з Одеси вже у статусі призера.

«Дуже хороші враження від олімпіади, чудова організація заходу, проте самі завдання були доволі складні, — розповідає Андрій Писар. — Особливі враження отримав від цікавих екскурсій у Центр симуляційної медицини, музей кафедри патанатомії».

«Завдяки олімпіаді з фізіології трапилась нагода вперше побувати в Одесі, — ділиться враженнями Назарій Огородник. — Це місто вражає своєю вишуканою архітектурою, морем і, звичайно, людьми з їх гостинністю та щирими посмішками. Мені вдалося завести нові цікаві знайомства, а також зустрітися з давніми друзями, що навчаються в Одесі. Безпосередньо сама олімпіада запам'яталася для мене цікавими і водночас досить складними завданнями. Для їх вирішення треба було володіти ґрунтовними знаннями не лише з фізіології, а й інших біомедичних дисциплін, мислити нестандартно».

Для Андрія це друга нагорода цьогоріч, яку він привіз із Одеси. Раніше він зайняв перше місце ще й на студентській науковій конференції. А Назарій у цьому навчальному році став призером олімпіади з гістології, цитології та ембріології, що проходила у Полтаві. Разом вони були неперевершеними у вікторині з фізіології на олімпіаді, за що отримали дипломом І ступеня.

«2018/2019 навчальній рік видався дуже успішним для наших студентів. На Олімпіадах вони вибороли два перших місця (з акушерства та гінекології і латинської мови), чотири других (з медичної хімії, онкології, ендокринології та лабораторної діагностики) і шість третіх (крім фізіології, з гістології, цитології та ембріології; клінічної імунології та алергології; інфекційних хвороб; стоматології та латинської мови), — акцентує завідувач кафедри фізіології, науковий керівник Студентського наукового товариства і Товариства молодих вчених, професор Наталія Воронич-Семченко. — Не можу не згадати про успіхи студентів медичного коледжу нашого університету. Так, Ганна Морохова виборола третє місце з біології на II етапі предметних олімпіад із загальноосвітніх дисциплін серед студентів закладів вищої освіти, а Іванна Плешкан була найкращою на IV етапі XIX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Такі наукові здобутки підкреслюють високий рівень знань наших студентів».

Вітаємо наших студентів з черговими здобутками! А в час вступної кампанії запрошуємо абітурієнтів приєднуватися до успішної і динамічної громади студентів-медиків ІФНМУ.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma