У суботу, 31 серпня, на площі фортечної галереї «Бастіон» відбулася урочиста посвята студентів першого курсу Івано-Франківського національного медичного університету. Традиційно подія відбувалась за участі представників ректорату, обласної та міської влади, духовенства.

«Пригадайте, як на дні відкритих дверей я закликав вас поставити собі мету і йти до неї, і сьогодні ми всі дуже радіємо, що ви здійснили цю мету — поступили до нашого університету, — звернувся до першокурсників ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Ви вже успішні студенти. Все, що робиться в університеті, робиться для вас, це спрямоване на покращення умов вашого навчання та самореалізації. Записуйтеся в університетські секції художньої самодіяльності, спорту, займайтеся наукою в студентському науковому товаристві, вступайте до студентських організацій. Використовуйте роки навчання на повну і реалізовуйте себе!»

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків подякував викладачам університету та вкотре зазначив, що медичний університет для нього родини не є чужим, адже тут свого часу навчався його батько. «Вітаю з цим святом і вклоняюсь викладачам, бо від них залежить, якими лікарями стануть теперішні першокурсники. Мирного неба, здоров’я і підтримки одне одного», – побажав мер.

Перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк порадувала новоспечених студентів сюрпризом від ректорату — аби зменшити стрес і полегшити адаптацію до нових умов, протягом першого тижня навчання першокурсникам ставитимуть тільки позитивні оцінки.

«Ви стали першокурсниками і здобули свою першу перемогу, адже змогли подолати конкурс і поступити до одного з найкращих вищих навчальних закладів України, — звернувся до присутніх заступник голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів. — Ви обрали професію, яка є водночас і благородною, і тернистою. Вас у житті чекає багато випробувань, і я бажаю, щоб ви пройшли їх успішно. Ваше завдання добре вчитися, а завдання влади — забезпечити реалізацію медичної реформи, щоб ви по закінченні навчання отримали престижну і високооплачувану роботу».

На врочистостях майбутніх лікарів привітали зі вступом декани факультетів та директор медичного коледжу, а також оголосили старост курсів і груп. Першокурсники разом проголосили обіцянку студента, в якій зобов’язалися старанно вчитися, відповідально ставитися до своїх обов’язків та пам’ятати про високе покликання лікаря. Старшокурсники передали своїм молодшим колегам книгу історії медичного університету, а ті в свою чергу пообіцяли не зганьбити її сторінок.

По закінченні урочистої церемонії студенти першого курсу розійшлися по аудиторіях, де мали свої перші лекції, під час яких їм розповіли про життя і навчання в університеті.

Наразі до ІФНМУ зарахували вже майже 1000 студентів. Триває набір на факультет підготовки іноземних громадян.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma