Два дні, 19-20 вересня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбувається міжнародна науково-практична конференція Галицькі читання «Сучасні уявлення щодо патогенезу запалення: місцеві та системні механізми».

За словами науковців, разом з багатьма проблемами, якими займається патологічна фізіологія, головними залишаються типові патологічні процеси. Таким базовим і одним з головних процесів в організмі є запалення.

«Практично немає таких хвороб, які б не починалися з запалення або не призводили до запалення, — говорить президент Українського наукового товариства патофізіологів, професор Анатолій Гоженко. — Цьому процесу ось вже понад 150 років приділяється особлива увага в нашій науці. В останні роки з’явилося поняття загального запалення, яке увійшло в протиріччя з уявленням про запалення як первинно-місцевий процес. Тому на нашій зустрічі патофізіологів, на цих Галицьких читаннях, ми й ставимо проблему так званого системного запалення».

«Для нас велика честь приймати в Івано-Франківську провідних патофізіологів України, — говорить ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Не треба доводити те, що ця наука займає провідне місце в медичній галузі. Такий науковий форум надзвичайно важливий не лише власне для вчених, а й для наших студентів, які зможуть ознайомитися з найновішими поглядами на проблематику патофізіології».

У перший день конференції відбувається пленарне засідання в конференц-залі готелю «Надія». У п’ятницю, 20 вересня, науковий форум продовжиться секційними засіданнями «Клінічна патологічна фізіологія» (готель «Надія»), «Експериментальна патологічна фізіологія» та секція молодих вчених (кафедра патофізіології ІФНМУ).

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma