У вівторок, 1 жовтня, на спорткомплексі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Івано-Франківського національного медичного університету відбулися змагання серед студентів з Нігерії, присвячене Дню незалежності цієї африканської країни.

Таку спортивну подію студенти-нігерійці проводять вже не перший рік. За словами самих студентів, вони люблять спорт, тому вважають таке дозвілля найкращим способом відзначити цю визначну дату, просто поспілкуватися та ще й отримати користь для здоров’я.

Одним з координаторів події є п’ятокурсник Саламі Стівен. «Для нас такі спортивні змагання є вже доброю традицією, і ми дякуємо керівництву кафедри і університету за можливість влаштовувати їх, — говорить студент. — Але це не єдина подія, яку ми влаштовуємо цього року. На вихідних ми знову зберемося, запросимо друзів, наших викладачів і матимемо святкову вечерю зі стравами нашої традиційної кухні. Ми маємо багато друзів серед студентів українців, інших національностей. Це гарний університет і гарне місто, нам подобається вчитися тут».

Серед учасників змагань шестикурсник Ірінле Улуасі Джозеф. Для нього це останній рік навчання в Івано-Франківську, і він каже, що матиме добрі спогади про Україну. «Ми зібралися, щоб відсвяткувати незалежність нашої Нігерії і просто, щоб добре провести час, — каже хлопець. — Я люблю спорт, завжди намагаюся пограти у футбол, коли є вільний час. Про Івано-Франківськ у мене залишаться добрі спогади, більшість людей тут є добрими і відкритими, у нас не було особливий проблем. Особливі спогади в мене залишаться про українську культуру, з якою нас знайомили наші викладачі і друзі-українці. Ми також добре вивчили мову, і змогли вільно спілкуватися з місцевими мешканцями. Тому спогади про університет і загалом Івано-Франківськ будуть гарні».

Цього дня грали у футбол і стрітбол. Загалом у змаганнях взяли участь понад 50 студентів з Нігерії. Ще більше студентів-медиків прийшло поспостерігати за матчами і привітати нігерійців. Впевненіше на майданчику почувалися студенти старших курсів, та перемогла дружба, адже всі вони зібралися відзначити головне свято своєї Батьківщини.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
5
7
8
9
10
11
13
15
17
19
22
23
24
25
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma