Днями в Києві відбувся відкритий Кубок Асоціації гирьового спорту України. Двоє студентів Івано-Франківського національного медичного університету здобули на цих змаганнях одразу чотири медалі.

П’ятокурсник медичного факультету, майстер спорту міжнародного класу Олександр Шваб посів перше місце серед юніорів та став другим серед дорослих. У вазі до 74 кг протягом 10 хвилин він виконав 88 підйомів двох 24-кілограмових гир довгим циклом. Поступився лише Заслуженому майстру спорту України Володимиру Андрійчуку. «88 підйомів це не найкращий мій результат, але через пошкодження руки я не зміг виступити краще, — розповідає Олександр. — Сім хвилин ми з Андрійчуком йшли одним темпом, але потім далася взнаки рука, і я відстав. Зрештою дотерпів, допрацював до кінця і вистояв усі 10 хвилин».

Другокурсниця фармацевтичного факультету Христина Макота перемогла серед дорослих і посіла третє місце серед юніорів. У вазі до 58 кг вона зробила 70 підйомів 16-кілограмової гирі ривком. «Було непросто, бо у моїй категорії були доволі сильні суперниці, — говорить Христина. — Сподівалася на кращий результат, але під час розминки трохи пошкодила праву руку, і вона мене підвела». Дівчина каже, що за три роки занять на секції гирьового спорту вона значно покращила свої результати, останнім часом почала працювати з 24-кілограмовими гирями. Завдяки регулярним тренуванням покращився і стан здоров’я та загальне самопочуття.

За команду Івано-Франківської області на цьому Кубку виступав також рідний брат Олександра Шваба Сергій, який також тренується на базі ІФНМУ. У двоборстві (вага до 74 кг) він переміг серед юніорів та став другим серед дорослих.

«Ми дуже задоволені цим результатом, адже студенти були після літніх канікул, і ми готувалися до змагань лише місяць, — каже наставник наших спортсменів, Заслужений майстер спорту України, старший викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михальчук. — Ми збиралися привезти на ці змагання й інших наших спортсменів, але вони не змогли після літа підійти до необхідних фізичних кондицій, а їхати просто, щоб взяти участь немає сенсу. Хочу відзначити волю до перемоги Олександра і Христини, адже, не зважаючи на свої пошкодження, вони зібралися з силами, показали характер, вистояли всі 10 хвилин і показали хороший результат». «Ми дуже вдячні нашому тренеру Роману Васильовичу за те, що він займається з нами і дозволяє показувати такі високі результати», — доповнив свого наставника Олександр Шваб.

Студенти і їхній тренер дякують ректору університету професору Миколі Рожку і керівництву кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання за постійну всебічну підтримку та сприяння у заняттях та виїздах на змагання.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
5
6
8
9
10
12
13
14
15
16
17
21
22
23
24
26
27
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma