Близько тисячі провідних ортопедів-травматологів країни та світу прибули в Івано-Франківськ на XVIII-й всеукраїнський з'їзд. Починаючи з середи, 9 жовтня, світила травматології та ортопедії обмінюватимуться досвідом, думками та ділитимуться власними напрацюваннями здобутими у професійній сфері за останні 3 роки. І Прикарпаття стало першою областю на Західній Україні, яка проводить цю надважливу подію.

Усі лекційні та практичні секції відбуваються в Івано-Франківському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Івана Франка та на базі ІФНМУ.  Зокрема, обговорювались актуальні проблеми та нові технологічні рішення в галузі ортопедії та травматології. А також нові клінічні настанови з актуальних питань ортопедії та травматології.

Сьогодні день з'їзду був насичений великою кількістю різноманітних лекційних та практичних секцій. Зокрема медики обговорювали патології грудної клітки, ушкодження та захворювання верхньої кінцівки, артроскопія кульшового та колінного суглобів. Велику увагу приділили так званим бойовим травмам. Адже за роки війни, від вибухів та осколкових поранень постраждали тисячі військових та мирних жителів. За словами головного лікаря інституту травматології та ортопедії НАМН України Сергія Герасименка, якщо раніше вибухова травма кінцівок у переважній більшості випадків передбачала ампутацію кінцівки, то тепер шанси врятувати пошкоджену руку чи ногу набагато більше.

"Ми виконуємо органозберігаючі операції, - стверджує професор Герасименко. - Якщо раніше мова йшла тільки про ампутацію, то сьогодні ми відновлюємо кінцівки за рахунок мікрохірургічних операцій. Через нас йде цілий потік пацієнтів. Сьогодні через наш заклад пройшло більше 2000 поранених, завдяки чому ми постійно відпрацьовуємо найуспішніші новітні методики"

Крім того, в рамках події організовані й так звані майстер-класи. Зокрема: з техніки правильного зшивання сухожилків, методика отримання та клінічного застосування стромально-васкулярної фракції за допомогою комплексу Hy-Tissue SVF, пластика передньої схрещеної зв’язки «All-i nside» відновлення ротаторної манжети плеча, сучасний підхід в лікуванні плантарного фасциіту та використання інтрамедулярних стержнів Expert Tibia, Expert Femur. ЗА проходження кожного з цих курсів, слухачі отримують відповідні сертифікати.

Крім того, на з'їзді були також представленні останні технологічні досягнення у сфері травматології та ортопедії. Чимало вітчизняних та закордонних виробників медичного обладнання, матеріалів та інструментів, демонстрували свої новинки у холі Драмтеатру.

На завтрашній день заплановані лекційний курс з "Актуальних питань організації медичної служби в Україні", прийняття резолюції XVIII з'їзду ортопедів-травматологів України та офіційне завершення роботи.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
8
9
10
14
15
16
17
21
22
23
24
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma