У четвер, 10 жовтня, у залі для футзалу кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Івано-Франківського національного медичного університету відбулись незвичні футбольні змагання — свою майстерність проявляли не студенти, а поважні викладачі, професори і навіть два ректори. Університет прийняв традиційні змагання з міні-футболу серед викладачів івано-франківських закладів вищої освіти.

Участь у турнірі взяли чотири команди: Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Івано-Франківський коледж фізичного виховання та, звісно ж, господарі змагань — збірна ІФНМУ, яку очолив ректор університету, професор Микола Рожко.

Цьогорічний турнір вийшов особливим тим, що крім очільника ІФНМУ на змагання завітали ще два керівники франківських вишів. Вболівав за своїх колег директор коледжу фізвиховання Любомир Пасічняк. Безпосередньо у матчах зіграв ректор Прикарпатського національного університету професор Ігор Цепенда. До слова, нині він очолює обласну федерацію бадмінтону, і перед початком матчів передав для студентів медичного університету набір сучасного інвентарю для цього виду спорту.

«Дуже приємно, що ми продовжуємо традицію, яку кілька років тому розпочали в медичному університеті, і щороку збираємося на ці спортивні змагання, — говорить Ігор Цепенда. — Розвиток спорту, спортивної інфраструктури є дуже важливим, і наші навчальні заклади постійно працюють над цим. Сьогодні ж ми цими змаганнями самі популяризуємо здоровий спосіб життя».

Турнір відбувся за коловою системою, тобто команди змогли зіграти з кожним із суперників, загалом відбулось шість матчів. У підсумку перемогу в турнірі святкували викладачі ІФНТУНГ, друге місце посіла команда коледжу фізвиховання, почесне третє місце зайняла збірна ПНУ ім. В.Стефаника, на четвертому місці опинилися викладачі ІФНМУ.

«Дякуємо усім, хто знайшов час і завітав до нас, щоб зіграти у футбол, — звернувся до присутніх ректор Микола Рожко. — Попри те, що маємо формальних переможців, які отримали пам’ятні кубки і грамоти, сьогодні всі учасники є переможцями. А найголовніше, ми показали нашим студентам, що і в старшому віці можна тримати себе у формі та вести здоровий спосіб життя. Тож запрошуємо всю нашу студентську молодь до занять фізичною культурою!».

Результати матчів

ІФНМУ — КФВ 1:3
ПНУ — ІФНТУНГ 2:3
ІФНМУ — ПНУ 4:4
КФВ — ІФНТУНГ 0:0
ІФНМУ — ІФНТУНГ 1:10
КФВ — ПНУ 4:2

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
10
11
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma