У неділю, 27 жовтня, в Івано-Франківську відбулося святкування традиційного індійського свята Дівалі. Свято організували студенти-іноземці Івано-Франківського національного медичного університету.

  "Дівалі — це велике свято для мого народу, — розповідає організатор святкування, студент 6 курсу Йогендра Малла. — Це свято світла, та радощів. В Індії, в цей день ми запалюємо ліхтарі перед нашими оселями, запалює феєрверки, одягаємо святковий одяг та готуємо наші традиційні солодощі, якими частуємо всіх близьких та рідних, а також бажаємо одне одному добра та щастя. Все для того, аби цей день якомога радіснішим та веселішим".

Дійство вже традиційно відбувалося у приміщенні Льодової арени "Цунамі". Відзначити подію зібралися студенти з усього медичного вишу. Аби повніше відчути святкову атмосферу деякі викладачі ІФНМУ навіть одягли традиційний індійських одяг, чим викликали захоплення студентів. "Це дуже приємно, коли людина яка тебе навчає, яка є представником іншої культури, розділяє з тобою таку подію та з повагою відноситься до твоїх традицій", — наголосив Йогендра.

На святкуванні було чимало цікавого. Студенти самі підготували яскраві та запальні танцювальні виступи, лунали музика та спів. Ну і звісно, всі присутні частувалися традиційною індійською їжею яка припали до душі чималій кількості українських гостей.

  "Дівалі — це як частинка рідного дому для нас. Воно об'єднуєне тільки студентів з Індії, а й з усього університету. А це мабуть найголовніше", — зазначає Йогендра Малла.

Відвідав святкування і ректор університету Микола Рожко. Він привітав усіх присутніх та побажав аби сьогоднішнє культурне єднання допомоголо побудувати міцний зв'язок між нашими народами."Сьогоднішнє святкування показує справжню дружбу між Індією та Україною, — звернувся до присутніх ректор університету Микола Рожко. — Бажаю вам усього найкращого, здоров’я, багатства та благополуччя!"

У зв'язку з великою кількістю студентів святкування Дівалі також відбулося у центрі "Platinum". Зазначимо, що цьогоріч університет прийняв на навчання 568 студент-іноземців, більша частина з яких є індусами.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma