В читальному залі бібліотеки Івано-Франківського національного медичного університету 5 листопада відбулась зустріч студентів з прикарпатським поетом і композитором Володимиром Присяжнюком. Подію присвятили Дню української писемності та мови.

Володимир Присяжнюк є автором вже трьох збірок поезій, публікується в літературних журналах, газетах, альманахах і колективних збірках. Низка його ліричних віршів перекладені іспанською і галісійською мовами. Також він є автором текстів і мелодій пісень, які виконують луареати фестивалю «Червона Рута» Тарас Житинський та Олександр Войтко, Олександр Свєтогоров, Володимир Ринденко, Зоряна Валіховська.

Літератор представив свої збірки «У середмісті моєї пам’яті», «Тобі сюди, Алісо!», «Експресії» та зачитав свої поезії та поетичні пародії. Крайня книга, «Експресії», вийшла друком цього року у львівському видавництві «Сполом».

«Володимир Присяжнюк — поет з великої літери! — пише член Національної спілки письменників України Катерина Каленіченко в передмові до «Експресій». — Він невиправний романтик, людина великої і світлої душі, яка вміє любити, переживати, множити позитивні емоції...» Тож не дивно, що поезії у виконанні автора раз-по-раз переривалися аплодисментами молодої аудиторії.

«Поезія була, є і буде актуальною, — переконаний Володимир Присяжнюк. — На жаль, нині люди більше переймаються матеріальними речами, але все одно мистецтво, література і поезія будуть жити. Сьогодні є велика кількість поетичних сайтів, є чимало читачів, які активно обговорюють ліричні твори, це свідчить про те, що поезія залишається актуальною і має майбутнє». До слова, студентів-медиків вразив недавній своєрідний рекорд поета — понад 10 тисяч лайків і 15 тисяч поширень однієї з його поезій в мережі Facebook.

На зустрічі панувала тепла і невимушена атмосфера. Як зазначила доцент кафедри мовознавства, голова осередку «Просвіти» в ІФНМУ Марія Гуцол, серед студентів є поети-початківці, тож такі творчі зустрічі для них можуть стати поштовхом до подальшої творчості.

Володимир Присяжнюк подарував бібліотеці екземпляр своєї збірки «Експресії». Поет висловив готовність поспілкуватися вживу чи в онлайні з тими, хто пише поезію, але, можливо, ще не наважується поділитися своєю творчістю.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma