На кафедрі травматології та ортопедії Івано-Франківського національного медичного університету днями відбувся майстер-клас для лікарів післядипломної освіти за темою: «Реабілітаційні заходи з відновлення функції пальців після пошкоджень сухожилків на різних рівнях».

Презентаційний матеріал підготував доцент кафедри, кандидат медичних наук Тарас Ковалишин. За його словами, необхідною умовою отримання позитивного результату хірургічного лікування хворих з пошкодженням сухожилків пальців кисті є оптимальний початок реабілітаційних заходів. Тож основну увагу викладач сконцентрував саме на методах реабілітації та програмах з їх виконання після операцій на сухожилках пальців кисті.

Слухачі детально ознайомились з теоретичними аспектами сучасного методу Kleinert. Це метод змінних лонгет та дозованої пасивної мобілізації після виконання шва сухожилків згиначів і розгиначів на різних рівнях. Тарас Ковалишин детально продемонстрував його в процесі відтворення засобів шинування та виготовлення пристроїв для пасивної мобілізації з низькотемпературних пластиків. Демонстрація методик відбувалася в режимі трансляції через відео-камеру, що дозволило всім слухачам спостерігати за процесом виготовлення пристосувань.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
5
7
8
9
10
11
13
15
17
19
22
23
24
25
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma