Днями на базі Івано-Франківської обласної дитячої клінічній лікарні відбувся міжнародний науково-практичний семінар «Актуальні проблеми дитячої офтальмології». Семінар був організований ректоратом Івано-Франківського національного медичного університету і адміністрацією ОДКЛ.

Гостем і доповідачем семінару був професор Мексиканського національного автономного університету, завідувач офтальмологічного відділення Дитячої клінічної лікарні Мехіко Сіті ім. Федеріко Гомеса, доктор медицини, MPH, Марко Антоніо Рамірес Ортіс.

Учасники семінару прослухали лекції професора на теми «Ретинопатія недоношених. Питання лазеркоагуляції» і «Ретинобластома», а також пройшли практичне навчання роботи з лазерною установкою для проведення лазеркоагуляції сітківки.

Професор Рамірес Ортіс мав зустріч з ректором Івано-Франківського національного медичного університету Миколою Рожком, в якій взяли участь викладачі кафедри оториноларингології та офтальмології з курсом хірургії голови і шиї та представники відділу міжнародних зв’язків університету. Сторони підписали договір про міжнародну співпрацю між Мексиканським національним автономним університетом та ІФНМУ. Документ передбачає обмін науковою і практичною інформацією для подальшого розвитку медичної галузі, а саме офтальмології на Прикарпатті. Професор Рамірес Ортіс ознайомився з навчальними корпусами та кафедрами університету. Гість з Мексики високо оцінив музей анатомії ІФНМУ.

Візит професора Раміреса Ортіса і угода про міжнародну співпрацю стануть запорукою подальшого розвитку медичної науки, покращення науково-педагогічного процесу для студентів і лікарів з метою підвищення якості надання висококваліфікованої медичної допомоги населенню області.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
5
6
7
9
11
12
13
14
15
16
17
20
21
22
23
24
25
26
27
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma