У середу, 11 грудня, в Івано-Франківському національному медичному університеті в спортзалі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання відбулися студентські змагання «Андріївські забави 2019».

Організаторами дійства став Студентський профспілковий комітет за підтримки ректорату та керівництва кафедри-господаря майданчика. Участь взяли чотири команди студентів, які проживають в гуртожитках ІФНМУ: «Хромосома» і «Дідусі» (обидві представляють гуртожиток №1), «Орли» (гуртожиток №3) та «Мандраж» (гуртожиток №4). У кожній було шість хлопців і одна дівчина.

За словами голови студентської профспілки Юрія Солоджука, ці змагання покликані піднести патріотичний дух, підтримати національні традиції, популяризувати здоровий спосіб життя і просто створити веселе свято для молоді.

У програмі було дев’ять видів змагань. Починали команди зі знайомства, а далі були найрізноманітніші розваги, спортивні і не тільки: біг навприсядки, стрибки у мішку, присідання з дівчиною на руках, піднімання гирі, споживання напою на швидкість, армреслінг, бій подушками, перетягування каната. Завзяття команд оцінювало журі, до якого увійшли представники ректорату і факультетів.

У перервах між змаганнями спортивну молодь розважали їхні ж колеги, які займаються в університетській студентській самодіяльності.

За результатами конкурсів і змагань перемогу святкувала команда гуртожитку №3 «Орли». Друге і третє місце посіли відповідно «Дідусі» і «Хромосома» з гуртожитка №1. Четвертим став «Мандраж» з гуртожитка №4.

«Кілька днів тому ми дізналися, які будуть конкурси, і щовечора почали готуватися до них у спортивній кімнаті гуртожитка, — розповідає капітан «Орлів» шестикурсник Максим Денисюк. — Ми хвилювалися сьогодні і навіть не сподівалися на перемогу. Я вважаю, що заслуга всієї команди. Дуже допомагає, коли ти виступаєш, а позаду тебе підбадьорює вся команда. Це дуже мотивує». Командну роботу «Орли» показали у конкурсі присідання з дівчиною на руках. Студентка третього курсу Христина Понайда каже, що дуже переживала. «На плечах було зручно, але я переживала, щоб Андріану не було важко, — розповідає дівчина. — Я підтримувала його, намагалась мотивувати, щоб він не здавався. Тим приємніше, що ми посіли перше місце в цьому конкурсі».

Усі команди отримали символічні булави на згадку про змагання. Як кажуть у студентському профкомі, традиція таких змагань має всі шанси на продовження наступного року.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma