Вже традиційно напередодні Різдвяних свят, коли в Україні відзначають день святого Миколая, студенти Івано-Франківського національного медичного університету разом зі своїми кураторами організовують самі або ж долучаються до різноманітних благодійних акцій.

2019 рік не став вийнятком. Студенти різних груп, факультетів і курсів збирали кошти, закуповували подарунки вихованцям сиротинців або медичні препарати для допомоги людям, які боряться з важкими недугами.
Куратор кафедри терапевтичної стоматології Роксолана Кашівська з 18 групою третього курсу разом з учасниками Асоціації студентів стоматологів з’їздили до Надвірної в місцевий дитячий будинок.

Куратор кафедри загальної практики (сімейної медицини), фізичної реабілітації та спортивної медицини Галина Козінчук з 91 групою першого курсу взяли в Мальтійській службі листа до святого Миколая та зробили його маленькому автору свято. Студенти 91 групи другого курсу, куратором яких теж є Галина Козінчук, організували збір коштів для онкогематологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні.

Куратор кафедри медичної інформатики, медичної і біологічної фізики Наталія Остапович разом зі своїми студентами 43 групи першого курсу зібрали 3500 гривень і на цю суму купили необхідні ліки також для відділення онкогематології ОДКЛ.

Куратор кафедри мовознавства Любов Шпільчак зі студентами 10 групи першого курсу підготували подарунки для Калуського навчально-реабілітаційного центру. Вони закупили канцтовари, книжки, набори для творчості, ялинку і прикраси на суму близько 3 тисяч гривень.

Куратор кафедри фізіології Стефанія Варунків з 8 групою другого курсу долучились до акції Студентського профкому і закупили ліки.

Куратор кафедри дитячої хірургії Богдана Ткач з 32 групою третього курсу передали подарунки для підопічних психо-неврологічного диспансеру Коломиї.

«Благодійні акції, відвідини різних медичних чи соціальних закладів є дуже важливими не лише для тих, на кого вони спрямовані, але й для наших студентів, — говорить голова ради кураторів ІФНМУ Тетяна Князевич-Чорна. — Вони отримують користь як майбутні фахівці-медики, які будуть працювати в різних закладах нашої області та України. Вже їм треба вчитися гуманності, спілкуванню з людьми, поваги до особистості. Сподіваємося, такі акції стануть додатковою мотивацією для ще ретельннішого навчання та здобуття ґрунтовних медичних знань».

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma