В Івано-Франківському національному медичному університеті 27 грудня відбулося установче засідання Регіональної ради Івано-Франківської області Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона», яка здійснюватиме конкурсний відбір 2019-2020 років.

На засіданні були присутні представники регіональної медичної спільноти, громадських організацій, профспілки медичних працівників України, Всеукраїнської ради захисту прав і безпеки пацієнтів та ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги», органів влади, духовенства, культури та молоді. Учасники обговорили цілі та завдання роботи по відбору найкращих представників свого регіону для отримання Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

Цього року відзнаку вручатимуть у шести номінаціях, а саме «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», «Взірець служіння суспільству», «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я». «Медаль Святого Пантелеймона» матиме три номінації: «За лікарське мистецтво», «За турботу і ласку до хворого», «За наукові розробки в медицині». Нагородження цьогорічних переможців відбудеться 9 серпня.

Цього року до складу Регіональної ради увійшли Голова Управи Українського Лікарського Товариства Прикарпаття, кандидат медичних наук, доцент, начальник відділу працевлаштування студентів і випускників Іван Мельник, Головний лікар КНП «Обласний клінічний центр паліативної допомоги» Ірина Слугоцька, заступник директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, начальник управління організації медичної допомоги населенню та медицини катастроф Володимир Чемний, начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак, голова комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я отець Руслан П’яста, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту, депутат Івано-Франківської обласної ради, головний лікар Солотвинської районної лікарні Манолій Піцуряк, голова Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників охорони здоров’я України Наталія Бирчак, журналіст Івано-Франківської регіональної філії суспільного мовлення телерадіокомпанії «Карпати» Галина Добош, голова Івано-Франківської обласної організації ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги», головний лікар КЗ «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Володимир Мельничук, голова Асоціації медичних сестер, заступник головного лікаря по медсестринству Івано-Франківської ЦМКЛ Галина Варивода, асистент кафедри хірургії післядипломної освіти ІФНМУ Олексій Гудз, асистент кафедри нормальної фізіології ІФНМУ Степанія Варунків. Головою Регіональної ради одноголосно обрано Івана Мельника, заступником голови Ірину Слугоцьку, відповідальним за Медаль Святого Пантелеймона Олексія Гудза, секретарем — Степанію Варунків, відповідальною за інформаційне забезпечення Галину Добош.

Довідково:

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. Відібрані кандидатури місцеві представництва передаватимуть до столиці — у Національну експертну комісію. Та у свою чергу рекомендує найкращих Поважній раді, яка і присуджує відзнаку: нагрудний знак та грошову винагороду.

Наразі регіональна рада до 15 березня 2020 року приймає заявки щодо кандидатур на отримання «Ордену святого Пантелеймона» в шести номінаціях, які згадані вище. Право пропонувати кандидатури на присудження Відзнаки мають громадські організації сфери охорони здоров’я, об’єднання (організації) пацієнтів, заклади охорони здоров’я різних форм власності, наукові установи та навчальні заклади медичного спрямування.

Згідно з новим Положенням, проводиться також відбір кандидатів віком до 35 років для нагородження «Медаллю Святого Пантелеймона» в трьох номінаціях.

Вимоги до кандидатів: відзнака вручається патріотам України, яким притаманні високий професіоналізм, духовно-моральні якості, та які досягли значних особистих результатів у галузі охорони здоров’я, благодійній та громадській діяльності. Відзнаку присуджують громадянам України, іноземним громадянам та особам без громадянства, незалежно від статі, раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, які систематично займаються діяльністю, що позитивно впливає на фізичний розвиток і здоров’я українського народу, суспільну свідомість і духовність, утверджує принципи толерантності для загального блага.

Претендентові на нагороду в кожній із номінацій мають бути притаманні такі якості: Духовність та порядність, Гуманність і милосердя, Проактивність та ініціативність, Професійний і особистий розвиток.

Відзнаку не присуджують за діяльність кандидата як державного службовця чи посадової особи в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Відповідно до Положення про Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», подання на кандидатів на присудження Відзнаки містить:

- опис професійних здобутків, благодійної та громадської діяльності із зазначенням відповідності критеріям, визначеним в описах номінацій;

- презентацію діяльності кандидата в форматі ppt відповідно до опису (обсягом до 7 слайдів);

- заяву кандидата про згоду брати участь у конкурсі на присудження Відзнаки в поточному році, на збір та обробку персональних даних;

- протокол зборів (конференції) трудового колективу установи, в якій працює кандидат, або профспілкової організації цього колективу, якого рекомендують для нагородження;

- протокол зборів (конференції) громадської організації, зокрема, профільної асоціації медичних працівників або організації пацієнтів, які його рекомендують для нагородження.

У випадку подання щодо кандидата в номінації «Взірець служіння суспільству», який не є працівником закладу охорони здоров'я, надається не менше двох протоколів зборів (конференції) релігійної, громадської чи іншої організації, які можуть засвідчити відповідність кандидата опису номінації та рекомендують його для нагородження.

Контактні номери телефону: +38(095)518 76 04, +38(050)433 02 34.

Детальніше про відзнаки можна дізнатися у Положенні про «Орден Святого Пантелеймона» та Положенні про «Медаль Святого Пантелеймона».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
6
7
8
9
11
14
15
18
21
22
25
27
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma