В Івано-Франківському національному медичному університеті розпочалась традиційна щорічна спартакіада «Здоров’я» серед викладачів і працівників вишу. У середу, 15 січня, відбулися змагання з шахів.

Як розповів на відкритті змагань доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Володимир Левко, цьогріч спартакіада поповниться новим видом спорту — перетягування канату. Загалом колектив університету змагатиметься в 10 видах: шахи, шашки, футзал, стрільба з пневматичної гвинтівки, плавання, настільний теніс, волейбол, баскетбол 3х3, гирьовий спорт і вже згадане перетягування канату. Про дати проведення буде оголошено вже згодом. Слідкуйте за анонсами на сайті університету!

Вже традиційно змагання з шахів відбулися в спеціальній шаховій аудиторії кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання. Зіграти у старовинну інтелектуальну настільну гру зібралися сім учасників. Шахові баталії вийшли цікавими. Долю другого, третього і четвертого місць навіть довелося вирішувати у додатковому турі між трьома учасниками, які набрали по п’ять очок. Відкриттям змагань став працівник адміністративно-господарського відділу Віктор Дем'янів, який взяв участь у них вперше і провів доволі сильні партії, здобувши п'ять перемог.

Переможці та призери змагань

1. Олексій Скакун, кафедра внутрішньої медицини №2 та медсестринства
2. Станіслав Скидоненко, кафедра медицини катастроф та військової медицини
3. Павло Буяк, кафедра педіатрії

За словами викладача кафедри, майстра спорту України з шахів Андрія Шанковського, ці змагання — не просто дозвілля для працівників вишу. Найсильніших шахістів запросять до збірної команди університету, яка представлятиме ІФНМУ на чемпіонаті України серед медичних вишів. До слова, цього року ці престижні змагання приймає саме ІФНМУ. Вони відбудуться 24-26 січня в читальному залі бібліотеки ІФНМУ. Наразі заявилися вже 10 команд з різних областей України. Останніми роками на цьому чемпіонаті наші шахісти стабільно входять до трійки сильніших команд. Так, у лютому 2018 року збірна ІФНМУ посіла третє місце, а у січні 2017-го — друге. А минулого року ІФНМУ став чемпіоном.

Спартакіада серед викладачів і працівників ІФНМУ продовжиться змаганнями з шашок у понеділок, 20 січня. Початок о 17:00.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
6
7
8
9
11
14
15
18
21
22
25
27
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma