У понеділок, 27 січня, на урочистій Вченій раді Івано-Франківського національного медичного університету, яка відбулась у концертному залі обласної філармонії імені Іри Маланюк, вручили дипломи випускникам фармацевтичного факультету заочної форми навчання. У 2020 році університет підготував 114 випускників-заочників, серед яких четверо – громадяни Болгарії.

Про цьогорічні іспити та випускників у своїй доповіді розповів голова екзаменаційної комісії, завідувач кафедри хімії фармацевтичного факультету, доктор хімічних наук Андрій Стецьків. Він, зокрема, відзначив, що середній бал випускників-заочників 2020 року став найкращим за останні п’ять років.

Окремо на церемонії Голова подякував запрошеним провідним фахівцям фармації Прикарпаття: начальниці Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Івано-Франківській області Надії Шпур, комерційному директору ТОВ «Іва-Фарм» Івану Венгринюку, завідувачці ТзОВ «Центорія» Ярославі Самборській, завідувачу КП «Галицька центральна районна аптека №12» Володимиру Іванціву, технічному директору ТзОВ «Барва» Василю Межиброцькому, начальниці випробувального центру ДП «Івано-Франківськ стандарт метрологія» Тетяні Стасів, які вкотре люб’язно погодилися оцінювати знання та вміння студентів фармацевтичного факультету випускних курсів.

«Багато хто з нинішніх випускників вже знає, що таке фармація, і роками працює у цій сфері, – говорить ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко, — однак це не применшує урочистість свята. Ми щиро раді розділити цей урочистий момент з нашими випускниками та їхніми родинами. Особливо, якщо врахувати, що дипломи вони отримають у ювілейний рік як для університету, якому цьогоріч виповниться 75 років, так у рік 20-ліття фармацевтичного факультету. Відтепер нас усіх об’єднує рідна Alma Mater, і ми сподіваємося, що всі випускники збережуть тільки найкращі спогади про фармацевтичний факультет і загалом про університет».

У свою чергу випускники висловили вдячність керівництву університету за якісну освіту. Червонодипломниця Ольга Дефер навіть склала віршовану промову, яку виголосила зі сцени філармонії. Подаємо частину цього привітання:

Нам освіту відповідну у ВУЗі подали.
Нас учили всього щодо слова «ліки»,
Щоби ті знання не забуть повіки:
Їхній склад, приготування, термін дії, зберігання,
паковання, маркування, дія та застосування...
З чим сумісні, а з чим ні –
Знати це повинні всі!
Хочем ректору найперше ми подякувати нині,
Що він добрий керівник є в нас в медицині.
Вся команда тут чудова: і проректор, і декан,
Співчуття у них у серці, а не лиш навчальний план.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma