У середу, 29 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті продовжилися змагання V студентської спартакіади 2019-2020 навчального року. Спортивна студентська молодь визначала сильніших у гирьовому спорті.

 

З вітальним словом до студентів звернулися завідувач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання професор Ігор Чурпій, доцент Володимир Левко, тренер університетської збірної з гирьового спорту Заслужений майстер спорту України, старший викладач Роман Михальчук.

Під час відкриття студенти вітали двох новоспечених кандидатів у майстри спорту з гирьового спорту — Юлію Гірняк і Марію Олексин. Під оплески їм урочисто вручили відповідні посвідчення.

Доцент Володимир Левко розповів про поповнення у матеріальній базі кафедри — у тренажерному залі з’явилися гантелі (від 4 до 22 кг), які дозволять урізноманітнити програму тренувань любителів спорту ІФНМУ. Гантелі закупив університетський профком, а стелажі для них виготовили зусиллями працівників університету. До слова, нещодавно Володимир Левко теж приймав вітання, адже отримав червоний диплом магістра з фізичної культури і спорту.

У студентських змаганнях взяли участь понад 30 студентів різних факультетів, а також медичного коледжу. Як завжди, змагання гирьовиків пройшли у дружній атмосфері. Кожного свого колегу, який виступав на помості, студенти підтримували, а того, хто закінчував виконання вправи, вітали теплими оплесками. У командному заліку перемогу здобули студенти медичного факультету, друге місце посіли студенти медичного коледжу ІФНМУ, третє місце в студентів-стоматологів.

За словами Романа Михальчука, у лютому збірна ІФНМУ планує взяти участь у чемпіонаті України з гирьового спорту серед студентів. Нагадаємо, у 2018 році на цьому чемпіонаті команда ІФНМУ здобула перше загальнокомандне місце серед 28 українських вишів. Тож бажаємо успіху нашим гирьовикам!

Переможці змагань з гирьового спорту V студентської спартакіади ІФНМУ

Чоловіки

до 70 кг — Віталій Ковач
до 80 кг — Олександр Шваб
понад 80 кг — Петро Юзьків

Жінки

до 60 кг — Христина Макота
до 70 кг — Марія Олексин
понад 70 кг — Юлія Гірняк

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma