У четвер, 6 лютого, в готелі «Надія» відбулося традиційні «Станіславські вечорниці». Цей захід медичний університет організував цьогоріч уже всьоме. На гулянні зібралися студенти та викладачі аби разом поспівати, потанцювати та завести нові знайомства.

 

Відбувалось дійство в українських традиціях: гостей зустрічали господарі під співи троїстих музик з гурту «Едельвейс». На початку святкування всіх присутніх привітали ректор університету Микола Рожко та проректорка Ганна Ерстенюк. Ректор акцентував на тому, що  важливо вміти гарно і працювати, і відпочивати. Ганна Ерстенюк пригадувала перші вечорниці, коли ця ідея тільки зароджувались… Каже, тоді не була певна, що колектив відреагує на заклик організувати таке дійство. «У той час я була головою профспілкового комітету університету і для мене було певною несподіванкою, що ця ідея знайшла відгук між різних поколінь, – розповідає Ганна Ерстенюк. – Перші вечорниці були більше експериментом, а ьогоднішні вже відрізняються рівнем підготовки та організації  події, розмаїттям колективів…».

Зачинателі цієї традиції пригадують, що на початках було більше старшого покоління, проте з року в рік  долучається все більше молоді. Багато чула про вечорниці й доцент кафедри онкології університету Аліна Андріїв. Каже, дуже любить українські традиції, обряди та національний одяг. «Тут весело і динамічно. Поєднання традиційного з сучасним – це те, що справді об’єднює різні покоління, минуле із теперішнім», - поділилась враженнями Аліна Андріїв.

Цікаві вечорниці не тільки студентам, а й викладачам. Адже для них – це можливість зустрітися з колегами та поспілкуватися у невимушеній атмосфері. «Рік був напружений для нашого факультету – перевірки, випуск, - розповіла декан фармацевтичного факультету Ірина Федяк. – Відповідно, після напруги наукової і навчальної, хочеться  поспілкуватися в колі друзів у неформальній атмосфері, одягнути український стрій, згадати бабусину пісню».

 Попри те, що це вже сьомі вечорниці, дехто потрапив на них вперше, як от завідувач кафедри хірургії стоматологічного факультету Олександр Пиптюк. Він розповідає, багато чув про цей захід, але жодного разу не міг потрапити. Тому на цей раз вирішив прийти зі своєю сім’єю: «Це феєрично. Відпочиваю душею і тілом, а очі радують наші красуні. Виявляється, що у вишиванці без лікарняного халату, не всіх і впізнати!», - каже пан Олександр. З усією родиною прийшла також завідувачка кафедри дитячої стоматології Галина Мельничук. Каже, і кафедральні працівники охоче беруть участь у цих забавах.

Кожного року вечорниці відбуваються за різним сценарієм. Про це дбає відділ  освітньо-виховної роботи та організації дозвілля. Чимало номерів – це виступи самих студентів. Давні гуцульські пісні, запальні танці, виставки вишиванок і навіть  «бронзові» козаки. До речі, цьогоріч уперше в ролі  газдині була асистентка кафедри педіатрії Христина Лазуркевич. Перед гостями дійства виступали також  народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Дінстрові дзвони» з Тлумацького району, ансамбль народного танцю «Дружба», а ще -  заслужена артистка України Олеся Пасічник зі своїми душевними піснями. Все - для максимального занурення в українську культуру. Особливою родзинкою на Станіславських вечорницях завжди є виступ студентів-іноземців. Цього разу лікар-інтерн Айдан Мамедова та студент Ісідор Опара співали «Червону руту». Як вони самі кажуть, їхня участь у таких заходах –  це можливість краще зрозуміти українські традиції

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma