Днями в Полтаві відбувся всеукраїнський професійний конкурс лікарів-стоматологів «Шлях у світ майстерності». Його вже традиційно проводить Українська медична стоматологічна академія на базі місцевої клініки «Професорська стоматологія». Представники ІФНМУ посіли високе друге місце.

Як зазначають організатори, метою конкурсу є популяризація та впровадження в практику охорони здоров`я сучасних технологій, устаткування та фотополімерних матеріалів, а також демонстрація професійної майстерності лікарів-стоматологів в реставраційній техніці. Конкурсанти працювали з реальними пацієнтами. Серед завдань була реставрація двох каріозних порожнин III-IV за Блеком з використанням фотополімерних матеріалів при умові роботи з кофердамом. Час виконання реставраційної роботи лікарем разом з асистентом становив 2,5-3 години.

В команді ІФНМУ обов’язки лікаря виконувала лікар-інтерн другого року Вікторія Ломага, асистентом була лікар-інтерн першого року Ірина Гутак. Їх супроводжувала доцент кафедри стоматології післядипломної освіти Юлія Боднарук.

Вікторія Ломага та Ірина Гутак постійно вдосконалюють свої знання та вміння, вже неодноразово брали участь у стоматологічних конкурсах, тож у Полтаві вони достойно захистили честь рідного університету. За словами наших конкурсанток, оскільки в пацієнта було ураження також і бокового різця, то крім центральних різців вони зробили і його для того, щоб був кращий естетичний вигляд.

Готувалися дівчата на базі кафедри стоматології післядипломної освіти. Вони кажуть, що такі конкурси дуже потрібні, адже дозволяють познайомитися з колегами з інших регіонів України та обмінятися досвідом. Конкурсантки дякують ректору ІФНМУ професору Миколі Рожку за всебічну підтримку, сприяння у підготовці та поїздці на коркурс.

Довідково

Всеукраїнський професійний конкурс лікарів-стоматологів інтернів проводять з 2000 року. Спочатку він був регіональним, а потім розвинувся до всеукраїнського. Подія традиційно приурочена до дня стоматолога, 9 лютого, і покровительки стоматологів — Святої Аполонії.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
4
5
6
7
8
9
10
14
15
18
19
20
22
23
24
25
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma