Студентські команди Івано-Франківського національного медичного університету продовжують свої виступи у чемпіонаті області з баскетболу. У четвер, 13 лютого, студенти-медики провели свої чергові матчі.

Ігри відбулися у спортзалі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання. Нагадаємо, цього року тут встановили сучасне електронне табло, тож зал тепер відповідає вимогам змагань такого рівня.

Першими на майданчик вийшла команда «Медик-2», яка складається зі студентів молодших курсів. Суперниками були досвідчені баскетболісти БК «Калуш», які також виступають в чемпіонаті України серед команд Першої ліги. Калушани перемогли з рахунком 55:96.

Після цього на майданчик вийшла перша університетська команда «ІФНМУ Медик» і зустрілася з минулорічним чемпіоном області БК «Тирлич» з Коломиї. Інтриги цій грі додавало те, що обидві команди ще не зазнавали поразки цього сезону. Після дещо невпевненої гри у першій чверті господарі майданчика таки зібралися і зрештою здобули переконливу перемогу з рахунком 101:76.

Подивитися на центральну гру туру завітав ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. «Дуже тішить, що наші студенти мають бажання займатися фізичною культурою і спортом, і ми робимо все, щоб створити їм якомога кращі умови для цього, — говорить ректор. — У медичному університеті ми перш за все готуємо лікарів, тому в спорті для нас не головне результат, а головне здоров’я наших дітей. Цього року в баскетбольній збірній з’явилося багато бажаючих грати, маємо чудовий сплав досвіду і молодості, тому ми радо підтримали ініціативу наших студентів і заявилися на чемпіонат області двома командами. Це фантастика!»

«Ми дуже дякуємо нашому ректору за всебічну підтримку! Нині в нашій баскетбольній секції займаються близько 30 студентів, — розповідає тренер університетської збірної з баскетболу, доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михайленко. — Чемпіонат області — це чудовий досвід для наших молодших студентів. Вони набираються досвіду і дуже прагнуть потрапити в першу команду, де грають їхні друзі зі старших курсів».

Весна обіцяє бути цікавою і насиченою для баскетболістів ІФНМУ. Крім чемпіонату області збірна планує взяти участь у студентській лізі Івано-Франківської області, а також поборотися за нагороди обласної універсіади між закладами вищої освіти III-IV рівнів акредитації. Бажаємо успіхів нашій спортивній молоді!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
13
14
15
20
21
22
25
26
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma