Днями в ІФНМУ відбувся другий етап Всеукраїнської олімпіади з української мови між студентами коледжів Прикарпаття. Майбутня лікарка, студентка медколеджу ІФНМУ  Наталія Паньків показала один з кращих результатів.

На базі Івано-Франківського національного університету вперше пройшов другий етап  Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів другого курсу коледжів  області.  Перевірка на знання фразеологізмів, правопису, написання словникового диктанту, редагування словосполучень, - ці та інші завдання отримали студенти, які пройшли відбірковий перший тур у своїх навчальних закладах й отримали шанс позмагатися за першість області вже в другому етапі.

Серед 23 учасників сьоме місце посіла Наталія Паньків, яка опановує фах фармацевта  у медколеджі нашого вишу.  За словами журі, студентка гідно представила коледж і показала хороший результат. Її робота отримала не надто великий відрив від призових місць за кількістю балів.  «Наталія є студенткою, яка навчається заради знань, а не оцінок. У неї глибокі знання і з математики, і з мови. Вона знає, наприклад, що мешканці Данії - це данці і данки, - каже  викладачка коледжу Анна Варівончик. - А ще вона чудово справляється з обов’язками старости групи, вчасно і сумлінно виконує будь-які доручення».

Учасникам олімпіади  вручили грамоти, а переможниця другого етапу студентка коломийського коледжу вже невдовзі представлятиме наш регіон у Харкові.

«Участь у таких олімпіадах важлива, адже йдеться про популяризацію української мови. Крім того,  це збагачення  і вдосконалення молодих людей», - підсумовує одна з організаторок події, викладачка української мови медколеджу ІФНМУ та членкиня журі олімпіади Роксолана Сеньків.

До слова, студенти ІФНМУ два роки поспіль були переможцями Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика. 

P.s. Поки студенти писали олімпіаду для членів журі організували майстер-клас з миловаріння на базі фармфакультету.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma