Днями студенти Івано-Франківського національного медичного університету Владислав Красновський та Юлія Філяк повернулися зі столиці Ірландії Дубліна, де брали участь у міжнародній конференції ICHAMS (International Conference for Healthcare and Medical Students).

Наукова робота іванофранківців «Sebastian can (not) survive: triage assessment of verity and falsity in artworks» була представлена у формі стендової доповіді. Вони використали відомий історичний образ смертельно пораненого стрілами мученика Себастьяна з метою навчання віртуальному тріажу (сортуванню). Це відомий у світі мистецтва образ, який у різні часи був зображений у понад 1000 мистецьких творах на полотнах та у формі скульптур. Ідея такої студентської роботи належить керівнику наукового дослідження завідувачу кафедри травматології і ортопедії ІФНМУ професору Вадиму Сулимі.

Цікава наукова робота викликала неабиякий інтерес серед учасників конференції. Кожен бажаючий через QR-код мав можливість отримати доступ до розробленої молодими науковцями програми тестування та самостійно в ігровій формі виконати віртуальний «triage» (сортування).

Окрім презентації своїх наукових досягнень cтуденти відвідали найбільший медичний університет Ірландії — RSCI, а також різноманітні воркшопи і тренінги. Юні науковці повернулися з медичного форуму з масою вражень і нових знань, які безперечно стануть в нагоді в подальшому навчанні.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma