Нещодавно студенти ІФНМУ за підтримки керівництва вишу разом із благодійним фондом «Свічадо» придбали для обласного перинатального центру сучасний реанімаційний столик для новонароджених.

«Столик є джерелом тепла для недоношених малюків і тих, які потребують лікування, допомагає в їхньому виходжуванні, а також боротися з жовтяницею», — пояснює лікар-інтерн, старший лаборант кафедри пропедевтики педіатрії ІФНМУ Юлія Дмитрук.

Реанімаційний столик – новий, українського виробництва, коштує 150 тисяч гривень. Збір грошей студенти ініціювали ще під час минулорічного благодійного Лікарського балу в університеті. Кошти збирали всією Україною, однак основну суму, 100 тисяч гривень, передала столична консалтингова фірма, яка вже четвертий рік поспіль відмовляється від новорічних корпоративних святкувань на користь благодійності.

Також днями студенти спільно з доцентом кафедри педіатрії післядипломної освіти Зоряною Вовк та ГО «Здорове Людство» передали перуки для онкогематологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma