Днями на кафедрі інфекційних хвороб та епідеміології Івано-Франківського національного медичного університету відбулося онлайн засідання студентського наукового гуртка на актуальну тему: «Життя в умовах пандемії COVID-19. Все, що нас та Вас цікавить про Коронавірус».

Для зв’язку зі студентами використовували платформу Zoom. У події взяли участь 13 студентів. Кожен із юних науковців готував тему для доповіді:

 Коронавіруси. Будова Соvid-19
 Епідеміологія та поширення коронавірусу в Україні та світі
 Патогенез Covid-19
 Клінічна картина Covid-19. Типовий та нетиповий перебіг. Ускладнення
 Алгоритм дій при підозрі на Сovid-19
 Методи діагностики Covid-19
 Профілактика інфікування та поширення Covid-19
 Міфи про Covid-19

В обговоренні проблемних питань відбулась конструктивна дискусія.

«Для зацікавлення студентів і підвищення ефективності роботи ми разом із членами гуртка постійно обираємо нестандартні теми, щоб проявити не лише навчальні, але й творчі здібності студентів, — розповідає куратор гуртка асистент кафедри Андрій Процик. — Після двох тижнів карантину студенти-гуртківці звернулися до мене з пропозицією провести засідання онлайн. У теперішній ситуації найактуальнішою темою, безумовно, є коронавірусна інфекція».

«У час пандемії стало важко розуміти, де інформація справжня, а де — всього лиш фейк, — зазначає староста гуртка студентка п’ятого курсу Уляна Мойсеєва. — Для майбутніх лікарів важливо володіти істинними знаннями про коронавірус. Інформацію, що ми отримали на цьому гуртку, ми не знайдемо в жодній книжці, тому для нас це безцінний досвід».

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma