З початку оголошеної пандемії та карантинного режиму кафедри Івано-Франківського національного медичного університету перейшли на дистанційне навчання. Так, кафедра терапії та сімейної медицини післядипломної освіти в дистанційному режимі продовжує проводити цикли тематичного удосконалення лікарів.

За підтримки компанії Берінгер Інгельхайм кафедра започаткувала цикл дистанційних навчальних семінарів. Після дистанційної реєстрації на рівні деканату (шляхом заповнення визначеної форми) кожен із слухачів отримує на електронну скриньку запрошення для приєднання до відповідного навчального циклу. Зараз відбувається цикл ТУ «Невідкладні стани в клініці внутрішніх хвороб». Так, заняття 9 квітня було присвячене впливу коронавірусноі інфекції на серце, а також тромбоемболічному ризику.

Як розповідає доцент кафедри Ірена Козлова, наразі автори курсу обрали платформу Google Classroom. Щодня згідно календарно-тематичного плану слухачам пропонується матеріал до опрацювання (у вигляді презентацій, настанов або відеолекцій) та банк тестових завдань за відповідною темою. Їх необхідно виконувати щоденно відповідно до календаря. За активністю слухачів формується електронна відомість, за якою заповнюється академічний журнал. Якщо слухач не актинвний у спільноті циклу, в журналі фіксується пропуск (н/б).

«Ми використовуємо американську модель, запозичену з сайтів Американського коледжу кардіологів, — каже в.о. завідувача кафедри професор Сергій Федоров.— Прохідний бал — 75%, але є змога пройти тести повторно. Наприкінці можна ознайомитися з правильними відповідями. Щодня слухачі мають по одній лекції та 15 тестових завдань. Доступ до кожної наступної лекції та завдань відкривається на одну добу».

«Звичайно, не завжди дистанційна форма навчання може замінити очну, — говорить Ірена Козлова. — Це новий досвід для всіх нас, проте в сьогоднішніх умовах це можливість продовжувати безперервну освіту лікарів. Сподіваємось на розуміння та активну участь колег у наших циклах тематичного удосконалення».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma