В Івано-Франківському національному медичному університеті добігає кінця атестація випускників. Черга дійшла до студентів фахового медичного коледжу спеціальності «Стоматологія ортопедична». В умовах карантину вони також складають іспити онлайн.

За словами директора коледжу доцента Юрія Боцюрка, цьогоріч навчання на цій спеціальності завершують 48 студентів. 29 з них поступили до коледжу на основі базової середньої освіти, 19 — на основі повної середньої освіти, тобто після 11 класу.

Як розповідає голова державної екзаменаційної комісії доцент кафедри ортопедичної стоматології Василь Обідняк, зубні техніки є винятковими в тому, що зазвичай свої іспити складають виключно на практиці, та цього року все було інакше. «Оцінити зубного техніка без його мануальних навичок дуже складно, — говорить доцент Обідняк. — Але тут спрацював такий момент, коли людина має не тільки вміти мануально працювати, а ще може розповісти про те, що і як потрібно робити, має розуміти, що і чому робить. Тому, напевне, цей екзамен навіть краще показав знання студентів, ніж у минулі роки. Студентам цього року було навіть складніше».

Під час оголошення результатів іспиту члени екзаменаційної комісії виділили кількох студентів, які показали особливо високий рівень знань. «Відрадно, що навіть у таких непростих умовах, які ми маємо зараз, наші студенти показали добрі знання, — коментує Василь Обідняк. — Це ще раз доводить, що хто хоче вчитись, і дійсно працює над собою, тому не страшні ні карантин, ні якісь інші обставини. Ми вітаємо наших випускників і бажаємо їм продовжувати вчитись, розвиватись і вдосконалюватись».

У ці дні на базі фармацевтичного факультету також відбувається атестація випускників коледжу спеціальності «Фармація». Найближчим часом ми розповімо і про ці іспити.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma