Навіть в умовах пандемії і за непростих карантинних обмежень Івано-Франківський національний медичний університет продовжує розвиватися. Нещодавно виш уже вдруге отримав міжнародний сертифікат, що підтверджує надання якісних освітніх медичних послуг.

Нагадаємо, 1-3 червня, в Івано-Франківському національному медичному університеті дистанційно проходив сертифікаційний аудит для оцінки запровадження та результативності системи управління якістю в університеті. Основна робота по підготовці до аудиту тоді лягла на відділ ЄКТС та моніторингу якості освіти, внутрішніх сертифікованих аудиторів та керівників структурних підрозділів університету.

Аудит відбувся відповідно до Політики у сфері якості, Цілей ІФНМУ у сфері якості на друге півріччя 2019 року - перше півріччя 2020 року, Плану другого етапу сертифікаційного аудиту системи управління в ІФНМУ.
Проводила аудит група під керівництвом Тетяни Рудик, аудитора з сертифікації систем управління якістю, начальника відділу систем управління та перспективного розвитку ООВ «Орган сертифікації «Центр сертифікації матеріалів та виробів»».

Цілями аудиту було оцінити запровадження і результативність системи управління якістю в ІФНМУ, а саме:

- отримати інформацію та докази відповідності системи управління якістю в університеті критеріям аудиту (ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги»);
- проаналізувати провадження моніторингу, вимірювання, звітування і аналізування щодо ключових цілей і завдань;
- визначити дотримання системою управління якістю Університету і його діяльністю законодавчих, регуляторних та договірних вимог;
- оперативне керування процесами;
- провадження внутрішніх аудитів і аналізування з боку керівництва;
- відповідальність керівництва за власну політику.

За словами начальника відділу ЄКТС та моніторингу якості освіти ІФНМУ Василя Капечука, під час роботи групи аудиту були виявлені несуттєві невідповідності, які не вплинули на результат проведеного аудиту. Їх усунули ще в ході роботи групи аудиту та запропонували відповідні корегувальні дії.

Враховуючи, важливість для системи правління якістю університету, мати своїх внутрішніх сертифікованих аудиторів, ректорат запропонував керівництву органу сертифікації провести навчання та сертифікацію внутрішніх аудиторів. Завдяки цьому 43 співробітники ІФНМУ успішно пройшли навчання, підсумковий контроль та отримали сертифікати внутрішніх аудиторів.

Група сертифікаційного аудиту, провівши всі необхідні процедури з аудиту в університеті, рекомендувала видати ІФНМУ сертифікат відповідності на систему управління якістю відповідно до вимог стандарту ДСТУ ISO 9001:2015.

Відповідно до рішення ООВ «Орган сертифікації «Центр сертифікації матеріалів та виробів»», Івано-Франківський національний медичний університет було визнано таким, що відповідає ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги» у наданні послуг у сфері вищої освіти університетського рівня і у сфері охорони здоров’я про.

Нагадаємо, вперше ІФНМУ отримав це міжнародне визнання у червні 2017 року. І ось 12 червня 2020 року університету повторно присвоїли міжнародний сертифікат на систему управління якістю.

20200612iso

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma