Як ми повідомляли раніше, Івано-Франківський національний медичний університет придбав для своїх навчальних потреб 4-поверховий будинок на вул. Бандери, 79-а. Нині його частина вже відремонтована, і викладачі та працівники обживають нові приміщення.

Після засідання Вченої ради, яка днями відбулась у новенькому конференц-залі на першому поверсі цього ж корпусу завідувачка кафедри мовознавства професорка Світлана Луцак радо показала колегам, як облаштовуються новенькі навчальні кімнати. Кафедра зайняла третій і четвертий поверх, і нарешті зібрала свій великий колектив під один дах.

Кафедра отримала загалом 26 навчальних кімнат. Переважно це невеликі аудиторії розраховані на 10-15 осіб. У них проводитимуть заняття зі студентами, зокрема й іноземними, викладачі української, англійської, німецької та французької мов. Обладнані тут і два великі комп’ютерні зали, де можна буде проводити заняття з аудіюванням — дуже важливою складовою, яка підвищує ефективність вивчення іноземної мови.

Другий поверх готують під великий центр об’єктивного структурованого клінічного іспиту (ОСКІ). Нагадаємо, ІФНМУ був одним з перших медичних університетів України, де цей іспит запроваджувався як пілотний проект на післядипломній освіті. Його складали лікарі-інтерни на клінічних базах кафедр. Невдовзі ОСКІ стане обов’язковим і на додипломній стадії, і тож це випробування матимуть усі студенти. Саме для цього університет готує свій власний стаціонарний центр ОСКІ. Як каже ректор університету професор Микола Рожко, центр буде оснащений за останнім словом техніки і матиме все необхідне для проведення практичних занять і екзаменаційних сесій.

На першому поверсі корпусу планується розмістити кафетерій, лекційну аудиторію, вже готова простора конференц-зала для різноманітних заходів, зарезервовано тут приміщення і для кафедри фармакології.

«Заплативши за цю чотириповерхівку приватним власникам понад 40 млн грн, наш ВНЗ створив прецедент в усій Україні: останніми роками такого не було, щоб державний університет не продав, а саме купив навчальний корпус і тим самим приростив державну власність, наголошує Микола Рожко. — Власником медичного вишу є Міністерство охорони здоров’я, і там цим фактом були вельми подивовані. Хоча наш університет досить самостійний з економічного погляду і не просить у МОЗ ніяких дотацій з Держбюджету. Він сам собі дає раду завдяки розумній фінансовій політиці, раціональній витраті коштів на своє утримання».

Як відбувалися ремонтні роботи в корпусі можна подивитися в сюжеті за цим посиланням.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
18
19
21
22
25
26
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma