В Івано-Франківському національному медичному університеті завершилась вступна кампанія 2020 року. Вже днями першокурсники та студенти другого курсу (зі скороченим терміном навчання) почнуть свій шлях до омріяного диплому медика. Наразі заняття відбуватимуться дистанційно.

Станом на 16 вересня до ІФНМУ зараховано 596 вступників. Фаховий медичний коледж ІФНМУ прийняв до себе 142 нових студенти. Також, станом на 16 вересня, до університету поступили сім іноземних студентів.

Цього року перебіг вступної кампанії визначався тим, чим визначається життя вцілому в Україні — карантинними заходами. Члени приймальної комісії отримували багато нетипових питань. Так, батьки абітурієнтів цікавились, як далі відбуватиметься навчання медиків у цих умовах.

«Коронавірусна інфекція відіграла негативну роль на вступній кампанії. Можна говорити про падіння престижу лікарських спеціальностей, адже під час пандемії неодноразово піднімалося питання про низьку заробітну плату медиків і надзвичайно велику відповідальність, навантаження на роботі, — розповідає відповідальний секретар приймальної комісії доцент Ігор Сарапук. — На етапі подачі оригіналів документів Івано-Франківськ потрапив до «червоної зони» карантину, і це теж мало наслідки. Крім того, третім конкурсним предметом була математика, і певна кількість абітурієнтів не набрала 150 балів, необхідних для подання електронної заявки на вступ до медичного університету».

Є й позитивні моменти. На відносно нову спеціальність «Фізична терапія, ерготерапія» до університету поступили 62 студенти. Цей фах вже зайняв свою нішу в практичній охороні здоров’я.

Зараз в університеті тривають організаційні заходи, аби налагодити доступ новоспечених студентів до дистанційного навчання з використанням платформи Microsoft Teams. У понеділок, 21 вересня, відбудеться урочиста посвята у студенти (онлайн). Одразу після неї почнеться начитка лекцій.

«Колектив Івано-Франківського національного медичного університету вітає всіх наших першокурсників, — говрить ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Ми переконані, що попереду їх чекає цікаве студентське життя в університетській родині, сповнене чудових вражень і неймовірних досягнень. Університет докладе усіх зусиль, щоб підготувати фахових медиків, і ми пройдемо цей шлях разом».

Слідкуйте за оновленнями на сайті університету, аби бути в курсі всієї нової інформації!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma