Днями студентка четвертого курсу медичного факультету Івано-Франківського національного медичного університету Ольга Жураківська зайняла призове третє місце на міжнародній медичній студентській конференції у Кракові, Польща.

28-а Міжнародна медична студентська конференція була організована Студентським науковим товариством Медичного коледжу Ягеллонського університету. Ця подія є чудовою можливістю для медичних студентів з усього світу презентувати свої дослідження перед міжнародною аудиторією. А ще це змагання за звання кращих студентських робіт. У зв’язку з пандемією COVID-19 конференція відбулась онлайн на платформі Zoom.

Робота Ольги Жураківської була присвячена морфофункціональним змінам ендокринної системи серця при стрептозотоциновому цукровому діабеті. Вона презентувала її у форматі усної доповіді на секції «Кардіологія, інвазивна кардіологія та кардіохірургія». Науковий керівник — доцент кафедри патологічної анатомії Тетяна Князевич-Чорна. Також до підготовки студентки долучилась асистент кафедри ендокринології Тетяна Власюк.

«Це велика гордість, коли наші студенти достойно представляють наш університет на міжнародних конференціях, а особливо такого формату, адже тут свої доповіді презентували студенти престижних медичних вишів різних країн світу. Конференція відбулась у форматі онлайн, хоча це дало можливість більшій кількості студентів взяти безпосередню участь, — розповідає Тетяна Князевич-Чорна. — Я завжди намагаюсь залучати наших та іноземних студентів до участі в таких конференціях і бачу позитивний сенс цього. Студенти отримують неоціненний досвід, вони краще усвідомлюють суть своєї професії, мають можливість безпосередньо бути на лекціях відомих світил медичної науки, дізнатись про тонкощі досягнення успіху, спілкуються зі студентами з різних країн, мають нових друзів. Цей досвід допомагає студентам в навчанні, у виборі майбутньої спеціалізації».

Вітаємо студентку та її наукового керівника з цим здобутком і бажаємо подальших успіхів у дослідницькій діяльності!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
24
25
26
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma