Днями у форматі онлайн відбувся міжнародний конгрес Європейської академії дерматології та венерології (EADV). У престижній науковій події взяли участь працівники кафедр дерматології та венерології, а також мікробіології, вірусології та імунології ІФНМУ, які отримали для цього грант.

Доценти Галина Гірник та Мар’ян Волошинович представили стендові доповіді «Treatment of seborrheic dermatitis complicated with pyoderma», «Use of Aminexil as a structural analogue of 2% minoxidil for topical application in the treatment of diffuse androgenetic alopecia in women», а також у співпраці з працівниками кафедри мікробіології, вірусології та імунології на тему «Microbiological assessment of macrolides and lincosamides effectiveness in the treatment of folliculitis and acne in Ukraine».

«Тішимося, що змогли взяти участь у науковому заході європейського масштабу, — говорить Мар’ян Волошинович. — На жаль, цього року захід відбувся віртуально, і це засмучує, адже ніщо не може замінити живе спілкування».

На конференції обговорювався широкий спектр тем і проблем. За словами Мар’яна Волошиновича, для нього особливо цікавою була секція дерматоскопії, де виступали творці цього методу. Окрема секція була присвячена пухлинам шкіри, обговорювалась нова редакція протоколу лікування меланоми. Також обговорювалась естетична дерматологія.

Спільну роботу дерматовенерологи нині роблять з колегами мікробіологами. Асистенти кафедри мікробіології, вірусології та імунології Оксана Юрчишин, Галина Руско і Наталія Павлюк займалися виділенням мікроорганізмів і визначенням їхньої чутливості до антибіотиків. «Це пошук нових засобів для лікування мікроорганізмів, які є збудниками шкідливих захворювань, наприклад, стафілококи епідермальні, — розповідає Наталія Павлюк. — Робота є цікавою, перспективною. Наші колеги дерматологи виділяють ці мікроорганізми, а ми шукаємо, як можна модифікувати лікування».

«Участь у такому форумі — це не лише досвід власне для нас як науковців, але й представлення нашого університету на європейському рівні, — підсумовує Мар’ян Волошинович. — У дерматовенерології найбільший вплив і вагу має саме Європейська академія, тому це дуже високий рівень».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
5
6
7
8
9
10
11
12
14
17
19
20
21
22
28
29
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma