Допомага пацієнтам і підготовка нових фахівців. Івано-Франківський національний медичний університет співпрацюватиме з франківським лікувально-діагностичний центром «Нейроглобал». Днями центр відкрив нове приміщення і представив нові напрямки діагностики й лікування, а також нових спеціалістів.

Лікувально-діагностичний центр «Нейроглобал» проводить функціональну та лабораторну діагностику, вакцинацію. На прийомі лікарі різного фаху – неврологи, кардіологи, інфекціоніст, отоларинголог, ендокринолог, хірург, уролог, гінеколог, гастроентеролог, педіатр, сімейний лікар. Працює лікар-реабілітолог та масажист.

Ректор ІФНМУ Микола Рожко, присутній на відкритті, повідомив, що університет підписав угоду про співпрацю з лікувально-діагностичним центром. «Підписали угоду для практики і підготовки фахівців, це дає нам змогу і бачити пацієнта, і принести йому користь. Будемо раді відправляти сюди студентів. Тут буде допомога, тут будуть наші лікарі – професори, доценти. Які спеціалісти будуть потрібні від нас, будуть тут, я вам обіцяю!» – сказав ректор.

Більшість лікарів центру «Нейроглобал» — професори та викладачі Івано-Франківського медуніверситету, доктори і кандидати наук. Засновники клініки та лікувально-діагностичного центру Ірина Лопушанська і Олександр Дорошенко зазначають, що завдячують розширенням і оновленням медзакладу колезі, ідейній натхненниці «Нейроглобал», професорці ІФНМУ Вікторії Гриб.

За словами професорки, подібна практика співпраці медичної освіти та приватних закладів, діє за кордоном. «Лікар може заздалегідь запланувати прийом пацієнтів з певною хворобою, за певною тематикою, і показати їх студентам, — розповідає Вікторія Гриб. — На жаль, маємо нині ситуацію, коли в деяких державних лікарнях викладачі не мають доступу до хворих. Тому, я думаю, така нова співпраця — це добра перспектива для медичної освіти».

Центр проводить дослідження, демонстрація яких є дуже необхідною для навчання студентів, а саме електроенцефалографія, електронейроміографія, комплексне сканування судин шиї, ін’єкції ботулотоксину під контролем УЗД тощо. Таким чином це стане чудовою практичною складовою в навчанні.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
9
10
12
17
18
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma