У середу, 16 грудня, в Івано-Франківському національному медичному університеті в режимі онлайн відбулась зустріч студентів другого курсу факультету підготовки іноземних громадян з представниками Івано-Франківського Управління патрульної поліції, деканату факультету підготовки іноземних громадян, громадської організації «Центр економічного та соціального розвитку «Меркурій»», страхової компанії «Княжа».

Метою спілкування були профілактика дорожнього травматизму, правила поводження на проїжджій частині. Окремо поговорили про актуальну інформацію щодо медичного страхування в умовах пандемії та алгоритм дій у разі підозри на інфікування COVID-19.

Т.в.о. начальника відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Івано-Франківській області Олександра Бабецька та інспектор відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Івано-Франківській області Богдан Настич нагадали студентам основні правила дорожнього руху, останні нововведення, розповіли про ситуації з практики, зокрема, штрафи та алгоритм дій при дорожньо-транспортних пригодах. Під час розмови студентам акцентували увагу на їх права, правила поведінки в різних ситуаціях, наглядно представили процедуру перевірки стану сп’яніння за допомогою апарату «Drager».

Представниця страхової компанії розповіла про особливості медичного страхування у випадку коронавірусу. У ході дискусії студенти отримали вичерпні відповіді на запитання, в тому числі й щодо відшкодування витрат на лікування у разі захворювання на COVID-19.

Завдяки професійному перекладу викладачки кафедри мовознавства Оксани Гнатюк вдалося донести всю важливу інформацію іноземним студентам. Усім без винятку учасники взяти активну участь в обговоренні. Прозвучали численні запитання і відповіді, відбулась жвава дискусія.

Як розповіли заступники декана ФПІГ Андрій Травінський, Світлана Родчин та представник громадської організації Маркіян Пюрик, співпраця між медичним університетом та патрульною поліцією триває не один рік, є численні здобутки. Серед останніх – отримання гранту від програми «Малі Гранти Теплого міста».

Родзинкою круглого столу став онлайн конкурс від ГО «Центр економічного та соціального розвитку «Меркурій»», який мав на меті перевірку знань іноземних студентів щодо правил дорожнього руху в Україні. Переможці конкурсу отримають призи – світловідбиваючі флікери. Їх замовили за підтримки програми «Малі Гранти Теплого міста». До слова, для продовження організації навчальних зустрічей і популяризації світловідбиваючих засобів вдалося отримати новий грант від програми «Міські Гранти» платформи «Тепле Місто».

Зустріч відбулась за підтримки ректорату та декана ФПІГ Дмитра Соломчака. Студенти дуже схвально відгукнулися на організований круглий стіл. До події долучилась рекордна кількість слухачів — понад 220.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma