Студентка другого курсу Івано-Франківського національного медичного університету Христина Гафійчук отримуватиме стипендію Президента України за перемогу в Х Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Відповідно до Указу №572/2020, оприлюдненому на сайті Президента, стипендії протягом року отримуватимуть 39 учнів та студентів, які показали найкращі результати на конкурсі.

Ця подія відбувається щорічно з 2010 року. Конкурс започаткований як щорічний загальнонаціональний захід, і добре відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами. Щорічно він перетворюється на великий марафон, упродовж якого юнаки і дівчата змагаються за звання кращих знавців української мови і літератури.

Конкурс проводиться в ІV етапи для школярів та ліцеїстів і в ІІІ етапи для учнів закладів професійно-технічної освіти, студентів і курсантів закладів вищої освіти І-ІV рівнів акредитації.

Фінальний етап конкурсу відбувся 8 лютого одночасно по всій Україні. В Івано-Франківську випробування відбувалося на базі Університету Короля Данила. У підсумковому етапі конкурсу взяли участь 36 переможців обласного етапу — від п’ятикласників до студентів.

Кожен учасник, виконуючи конкурсні завдання, мав можливість розкрити свій творчий потенціал, філологічне мислення та філософське бачення сьогодення через творчість Тараса Шевченка. Студенти працювали над завданнями аж чотири години.

За результатами фінального етапу Христина Гафійчук посіла перше місце серед студентів закладів вищої освіти негуманітарного профілю. Також відзначимо, що третє місце у цій же категорії посів ще один студент ІФНМУ Євген Волошинович. Раніше на обласному етапі вони посіли перше і друге місця відповідно.

Наставниками наших талановитих студентів були доцентки кафедри мовознавства Лілія Сілевич та Оксана Мельничук. Як зазначає Лілія Сілевич, студенти-медики засвідчили глибокі знання, філологічне мислення, розуміння Шевченкових творів, повагу до культури й традицій українського народу.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma