Днями відбулась зустріч ректора ІФНМУ професора Миколи Рожка з практикуючим лікарем-стоматологом з Німеччини Дітером Фассдорфом. Метою було підписання договору про співпрацю між університетом та німецькою стоматологічною клінікою MVZ Dieter Faßdorf & Dr. (Syr) Ali Khalaf.

У спілкуванні взяли участь також проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) Сергій Кобець, начальник відділу міжнародних зв’язків Віталій Осадець, декан стоматологічного факультету Олександр Бугерчук.

В рамках угоди, відібрані студенти декілька разів на рік зможуть їхати до Німеччини та проходити безкоштовне тижневе стажування у стоматологічних клініках міст Білефельд і Бад-Зальцуфлен. Дітер Фассдорф також зустрівся зі студентами стоматологічного факультету та провів короткі співбесіди. На нах зголосились близько 15 студентів 3-4 курсів. Студенти, які не змогли прийти на особисту зустріч, також матимуть можливість зв’язатись з паном Дітером онлайн. Поспілкувавшись зі студентами німецький лікар був приємно вражений їхньою амбіційністю, зацікавленістю та хорошим володінням іноземних мов.

Минулого року на практику до цього лікаря їздили лікарі-інтерни ІФНМУ Ольга Бугерчук і Дарина Незвичук. Дівчата залишились дуже задоволеними, оскільки за тиждень вони не лише набрались нових знань та поспілкувались з місцевими лікарями, але й встигли трішки поподорожувати країною.

Така практика допоможе студентам краще зрозуміти, який напрям стоматології їм до душі, оскільки клініки Білефельда і Бад-Зальцуфлена є різноплановими, тут виконується повний спектр стоматологічних послуг. У студентів буде можливість як асистувати при терапевтичних маніпуляціях (пряма реставрація зубів, ендодонтія), так і взяти участь у хірургічних втручаннях (імплантація). Також вони зможуть відвідати сучаснооснащену зуботехнічну лабораторію, побачити всі етапи виготовлення безметалевих конструкцій з використанням CAD/CAM-системи. А також ознайомитись із стараховою медичною системою у Німеччині.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
5
6
8
9
10
12
13
14
15
16
17
21
22
23
24
26
27
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma