В Івано-Франківському національному медичному університеті у середу, 12 травня, відбулась звітна науково-практична конференція лікарів-інтернів та провізорів-інтернів за 2020-2021 навчальний рік. У зв’язку з карантинними обмеженнями науковий форум проходив в режимі онлайн.

Ця традиційна подія є доволі масштабною. Як повідомили у навчально-науковому інституті післядипломної освіти ІФНМУ, цьогоріч участь взяли близько 500 інтернів і працівників кафедр післядипломної освіти. На конференції працювали одразу шість секцій: терапевтична, хірургічна, акушерсько-гінекологічна, педіатрична, стоматологічна та секція фармації.

Під час засідань секцій інтерни ІФНМУ представили свої дослідження, які виконувались під керівництвом професорсько-викладацького складу університету. Загалом прозвучало 60 доповідей з мультимедійними презентаціями. «Тішимося, що цього року був великий інтерес до цієї конференції, наші інтерни активно обговорювали доповіді один одного, — говорить директор навчально-науковому інституту післядипломної освіти доцент Любомир Пелехан. — Це дуже важливий елемент виховання грамотних фахівців, адже вони матимуть досвід не лише у лікувальній роботі, але й у науці».

Ця конференція відбувається в університеті щороку, і зазвичай супроводжується особливими подіями чи майстер-класами, які готують кафедри. На жаль, цьогорічний дистанційний формат наклав свої обмеження. З іншого боку, режим онлайн дав і додаткові можливості для слухачів.

«Конференція відбувалася на платформі Microsoft Teams, і за бажанням можна було відвідувати різні секції, слухати доповіді, задавати питання, — розповідає Любомир Пелехан. — Звісно, це новий досвід для нас, але він себе виправдав. Ми видали програму конференції, збірник тез. Дякуємо організаторам всіх секцій за їхню роботу й ентузіазм, а також всім доповідачам, які в цей непростий час все одно займаються наукою та презентують результати своєї праці».

Кожен доповідач отримав друкований збірник тез конференції. Нагадаємо, що проведення наукових конференцій для інтернів в Україні свого часу вперше започаткували саме в ІФНМУ. Нині подібні форуми проводяться не в кожному медичному виші України, тож ІФНМУ залишається одним з лідерів у цьому напрямку.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
5
6
8
9
10
12
13
14
15
16
17
21
22
23
24
26
27
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma