В Івано-Франківському національному медичному університеті тривають державні іспити випускників. У середу, 9 червня, розпочалась підсумкова атестація випускників стоматологічного факультету освітньо-професійної програми «Стоматологія».

Вперше студенти складають другу частину єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) у вигляді об’єктивного структурованого клінічного іспиту (ОСКІ). 2 червня вони складали перший етап державної атестації — ліцензійний інтегрований іспит «Крок-2. Стоматологія». Його результати наразі ще не відомі.

Держатестацію студенти стоматологи здають на базі новоствореного університетського центру ОСКІ, який облаштували в корпусі по вулиці С. Бандери, 79а. Як розповідає декан стоматологічного факультету доцент Олександр Бугерчук, протягом ОСКІ студенти послідовно проходять 12 станцій, на кожній з яких виконують завдання з одного з розділів стоматології. Таких розділів є чотири: ортопедична, дитяча, хірургічна і терапевтична стоматологія.

Викладачі-екзаменатори оцінюють роботу студентів за допомогою спеціального чек-листа. Вони спостерігають, наскільки студент дотримується алгоритму виконання завдання.

«Завдяки підтримці ректора і адміністрації університету була проведена велика підготовча і організаційна робота, — говорить Олександр Бугерчук. — В новому корпусі відбулися ремонтні роботи та обладнання кімнат необхідним устаткуванням. Ми маємо тут шість нових стоматологічних установок, на яких можна як обстежувати пацієнтів, так і працювати з фантомами. Крім того, одна зі станцій передбачає обстеження пацієнта, роль якого виконують спеціально навчені волонтери. Ще на одній випускники виконують одну із загальномедичних маніпуляцій, пов’язану з невідкладними станами».

Голова державної екзаменаційної комісії завідувач кафедри стоматології післядипломної освіти, професор Іван Палійчук зазначає, що об’єктивний структурований клінічний іспит ставить студентів в умови, максимально наближені до їхньої майбутньої професійної діяльності. «Під час ОСКІ студенти демонструють свої практичні навички, вони отримують завдання і самі приймають рішення, як його виконувати, а викладачі при цьому виступають в ролі спостерігачів, які відмічають роботу студента у спеціальній формі, — каже професор. — Тут все максимально наближене до того, що їх чекає в майбутньому, коли вони вже самостійно працюватимуть за фахом».

Цього року стоматологічний факультет має 116 випускників. Зазначимо, що це буде перший випуск студентів-стоматологів, які отримають освітній ступінь магістра.

Бажаємо усім нашим випускникам успіху!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
15
16
22
24
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma