На фармацевтичному факультеті розпочалась державна атестація перших випускників денної форми навчання (магістрів) спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація». 9 та 10 червня випускники складають об’єктивний структурований практичний іспит (ОСПІ). Цей іспит студенти на фармацевтичному факультеті вперше складають у режимі off-line.

Під час ОСПІ кожен студент рухається згідно індивідуального маршрутного листа між станціями, що обладнані у відповідності до конкретної дисципліни на базі навчально-практичного центру «Фармація» (експериментальна аптека). Загалом випускних дисциплін є п’ять («Управління та економіка у фармації», «Технологія ліків», «Клінічна фармація і фармацевтична опіка», «Фармацевтична хімія» та «Фармакогнозія»), а станцій – 15 (по тир станції на кожну дисципліну). На кожній станції студент за 10 хвилин повинен виконати запропоновані йому практичні навички. Оцінювання здійснюється кожним екзаменатором за допомогою чек-листа. Основною метою даного іспиту є об’єктивна оцінка здобутих майбутніми провізорами професійних навичок.

Головою екзаменаційної комісії, як і в попередні роки, став завідувач кафедри хімії фармацевтичного факультету, професор Андрій Стецьків. Членами екзаменаційної комісії та екзаменаторами є деканка фармацевтичного факультету, доцентка Ірина Федяк, завідувачі випускових кафедр професорка Ірина Купновицька, професор Андрій Грицик, доктор фармацевтичних наук Мар’яна Федоровська, а також професори, доценти та асистенти випускових кафедр. Значною перевагою є те, що до складу екзаменаційної комісії включені і представники практичної фармації, а саме начальниця Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Івано-Франківській області Надія Шпур, технічний директор ТзОВ «Барва», кандидат технічних наук Василь Межиброцький, начальниця випробувального центру ДП «Івано-Франківськ стандарт метрологія», доцентка Тетяна Стасів, комерційний директор ТОВ «Іва-Фарм» Іван Венгринюк, завідувач КП «Галицька центральна районна аптека №12» Володимир Іванців, завідувачка ТзОВ «Центорія» Ярослава Самборська.

Голова екзаменаційної комісії професор Андрій Стецьків зазначає, що ОСПІ є досить прогресивною та дійсно об’єктивною формою іспиту, розробленою згідно з європейськими аналогами.

Загалом, за підсумками першого дня ОСПІ на фармацевтичному факультеті екзаменатори позитивно оцінили рівень практичної підготовки випускників, а також їх зібраність і дисциплінованість, особливо зважаючи на те, що у зв’язку з поширенням COVID інфекції останніх півтора року навчання проводилось у дистанційному режимі.

14, 15 та 16 червня на випускників фармацевтичного факультету чекає ще одне випробування – захист їхніх магістерських робіт. Бажаємо їм успіху!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
15
18
20
22
23
25
26
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma