У середу, 9 червня, в Івано-Франківському національному медичному університеті завершився другий етап підсумкової атестації випускників медичного факультету спеціальностей «Лікувальна справа» і «Педіатрія».

Нагадуємо, що цього року студенти-медики вперше мають держатестацію у форматі ОСКІ (об’єктивного структурованого клінічного іспиту). Як зазначають члени екзаменаційної комісії, студенти успішно склали випускний іспит, продемонструвавши хорошу теоретичну та практичну підготовку з основних дисциплін – внутрішньої медицини, хірургії, дитячих хвороб, акушерства та гінекології, гігієни та соціальної медицини.

Під час складання ОСКІ студенти послідовно переміщувались між спеціально обладнаними станціями за індивідуально складеними маршрутами. На кожній із них випускники демонстрували рівень засвоєння теоретичних і практичних вмінь із кожної дисципліни. Це дозволяло екзаменаторам оцінити професійну діяльність майбутніх лікарів у спеціально змодельованих умовах. Тут використовувались різні фантоми, манекени, тренажери і симулятори, а також залучались пацієнти-волонтери для імітації скарг стандартизованого пацієнта. Також паралельно на базі кафедри гігієни та екології шестикурсники складали іспит з гігієнічних дисциплін.

Голова екзаменаційної комісії, керівництво університету та екзаменатори відзначили високий рівень підготовки студентів шостого курсу, незважаючи на тривалий період навчання в режимі online. Державна атестація в форматі ОСКІ сприйнята позитивно як студентами, так і екзаменаторами. Вона є перспективною формою оцінки знань випускників у майбутньому.

Вже у п’ятницю, 11 червня, відбудеться Вчена Рада, присвячена завершенню 2020-2021 навчального року. Вітаємо випускників!

Різні миттєвості проведення підсумкової атестації можна переглянути у відеосюжеті, який підготувала студентська студія ІФНМУ FM.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
15
18
20
22
23
25
26
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma