У понеділок, 14 червня, в Івано-Франківському національному медичному університеті урочисто вручили дипломи випускникам медичного факультету. Церемонія з нагоди випуску пройшла в залі облмуздрамтеатру.

Те, що урочистість відбувалась наживо, не відмінило протиепідемічних заходів. У залі театру були присутні лише студенти і викладачі, а для батьків, друзів та близьких була пряма трансляція на платформі Microsoft Teams.

Церемонія почалась зі зворушливої арт-постановки. "Фея піску" Оксана Мергут малювала картини з шестирічного навчального шляху нинішніх випускників. Спогади викликали бурхливі овації, які були далеко не останніми цього дня.

Серед випускників першими на сцену вийшли 16 відмінників навчання, яким вручили дипломи з відзнакою. За словами декана медичного факультету професора Романа Яцишина, вийшовши зі своїх сімей, студенти здобули нову, університетську, родину. Дехто знайшов і свою долю, адже чимало новоспечених лікарів вже мають свої сім'ї та виховують діток.

"Це особливий випуск, адже більше року ці діти вчилися в умовах пандемії і карантину, — зазначив ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Це ті студенти, які по-особливому побачили роботу лікаря і всі ті труднощі, які чекають на них попереду. Ми впевнені, що під час інтернатури вони надолужать пропущене під час дистанційного навчання і стануть чудовим підсиленням медичній галузі України".

Випускниця Ольга Стельмах взяла слово від своїх однокурсників і подякувала усім викладачам, які вели студентів до успіху протягом років їхнього навчання, а також батькам, які вірили у своїх дітей від моменту посвяти в студенти аж до нинішнього вручення дипломів.

Свято супроводжувалося запальними виступами студентів, учасників художньої самодіяльності університету. Раз-по-раз зала вибухала оваціями і вигуками "браво".

Наостанок організатори дійства приготували випускникам найбільший сюрприз. На сцену вийшов таємний гість свята. Ним став славнозвісний Арсен Мірзоян. Свої найвідоміші пісні він співав разом із студентською молоддю.

Як наголосив у кінці церемонії ректор Микола Рожко, як би не склалася доля кожного з нинішніх випускників, усі вони мають справжніх друзів — своїх однокурсників, а ще викладачів і професорів, які завжди будуть раді бачити своїх новоспечених колег у стінах рідної Alma Mater.

У добру путь, дорогі випускники!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma