Хорошою традицією фармацевтичного факультету ІФНМУ є виконання студентами п’ятого курсу кваліфікаційних робіт. Загалом випускники-спеціалісти вже виконали 90 дипломних робіт, а випускники-магістри – 40 магістерських робіт. Впродовж цього року всі без винятку студенти – випускники спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» денної форми навчання працювали над магістерськими роботами з однієї із п’яти випускових дисциплін.

Захист результатів виконаних магістерських робіт на фармацевтичному факультеті тривав три дні та супроводжувався інтенсивним обговоренням членами екзаменаційної комісії. У цілому, на розгляд екзаменаційної комісії студенти представили результати виконання 29 магістерських робіт. 13 робіт були виконані з дисципліни «Фармакогнозія», дев’ять робіт – з «Технології ліків», по три роботи – з «Управління та економіки у фармації» і «Клінічної фармації та фармацевтичної опіки», а також одна робота – з «Фармацевтичної хімії».

Комісія університету попередньо перевірила всі роботи на наявність академічного плагіату та допустила їх до захисту. Унікальність всіх робіт становила понад 80 %.

Зауважимо, що серед опрацьованих студентами, є досить актуальні на сьогоднішній день теми. Це, зокрема, «Дослідження стану фармацевтичного забезпечення населення в умовах пандемії COVID-19» (Вінтонів Ірина), «Роль статинотерапії у профілактиці серцево-судинних захворювань і прихильність пацієнтів до лікування статинами» (Полатайко Юлія), «Розробка косметичних засобів для догляду за сухим волоссям» (Мороз Іванна), «Особливості складу «китайських косметичних масок» і перспективи їх екстемпорального виготовлення» (Зудіна Анастасія), «Дослідження фітопрепаратів венотонізуючої дії» (Яворська Вікторія), «Розробка та аналіз складу лікарського рослинного збору, що проявляє жовчогінну активність» (Кріпчук Іванна) та інші.

Науковими керівниками робіт та наставниками студентів виступили завідувач кафедри фармації професор Андрій Грицик, завідувачка кафедри організації та економіки фармації і технології ліків докторка фармацевтичних наук, доцентка Мар’яна Федоровська, а також викладачі випускових кафедр: доценти Ірина Фітковська, Віра Клименко, Оксана Данилюк, Василь Водославський, Марія Мельник, Оксана Струк, Ірина Сас, Галина Старченко, Світлана Феденько, Любов Грицик, Софія Свірська, кандидат фармацевтичних наук Надія Рущак.

Як завжди, оцінювати результати виконання магістерських робіт були запрошені і представники практичної фармації, зокрема начальниця Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Івано-Франківській області Надія Шпур, технічний директор ТзОВ «Барва», кандидат технічних наук Василь Межиброцький, начальниця випробувального центру ДП «Івано-Франківськ стандарт метрологія», доцентка Тетяна Стасів, завідувачка ТзОВ «Центорія» Ярослава Самборська.

Більшість робіт члени екзаменаційної комісії оцінили на «відмінно». Також вони відзначили високу якість представленого матеріалу та наукову цінність проведених студентами досліджень.

Захисту магістерських робіт передувало успішне складання випускниками інтегрованого тестового іспиту «Крок 2. Фармація» та об’єктивного структурованого практичного іспиту (ОСПІ). Сьогодні державна атестація випускників фармацевтичного факультету завершилась.

Урочиста Вчена рада, присвячена випуску перших в ІФНМУ магістрів фармації, промислової фармації, провізорів денної форми навчання, відбудеться 22 червня о 12:00. Прийдімо і побажаймо майбутнім провізорам успіху на їх професійному шляху!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
5
6
8
9
10
12
13
14
15
16
17
21
22
23
24
26
27
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma