Вже за кілька днів, 1 вересня, в Івано-Франківському національному медичному університеті починаються лекції і заняття нового навчального року. А зараз студенти знову заселяються у гуртожитки. Зі свого боку керівництво університету продовжує покращувати умови проживання студентів.

За словами голови студентського профспілкового комітету ІФНМУ Юрія Солоджука, цього року є змога розмістити в гуртожитках усіх першокурсників «У кімнатах студенти живуть по двоє та по троє, —розповідає голова профкому. — Спершу у профкомі студенти отримують ордер та перепустки, а далі йдуть на поселення. Загалом маємо чотири гуртожитки. Перший, третій і четвертий для українських студентів, другий — для іноземців».

Покращення умов проживання в гуртожитках відбувається фактично цілий рік. Так, у четвертому гуртожитку почергово триває капітальний ремонт житлових кімнат. У третьому вже замінили усі вікна. У першому саме доробляють і завозять новенькі меблі в кімнати. Капітально відремонтовані читальні зали, лекційні аудиторії, санвузли. Звісно, у всіх гуртожитках забезпечені протиепідемічні заходи безпеки.

Як наголошує ректор ІФНМУ професор Микола Рожко, в університеті на чільному місці саме студенти. «Все, що робиться в університеті перш за все призначене для наших студентів, їхнього комфортного проживання і навчання, — каже ректор. — Ремонти університет робить своїми силами, тому це справа довготривала. Але ті, хто пам’ятає стан гуртожитків ще якихось п’ять-шість років тому, зможуть підтвердити, як разюче покращилися умови в них. І ця робота буде лише продовжуватись».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
18
19
21
22
25
26
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma