У четвер, 16 вересня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулися урочистості до Дня фармацевтичного працівника. У зв’язку із карантинними обмеженнями студенти і викладачі вітали один одного дистанційно на платформі Teams.

Онлайн-конференція зібрала близько 250 учасників. Із вітальними словами до присутніх звернулися в.о. першого проректора ІФНМУ професор Роман Яцишин, деканка фармацевтичного факультету доцентка Ірина Федяк, завідувачка кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації професорка Ірина Купновицька, завідувач кафедри фармацевтичного управління, технології ліків та фармакогнозії, професор Андрій Грицик, начальник навчального відділу Володимир Голуб, директор фахового медичного коледжу доцент Олександр Бульбук.

Як зауважив Роман Яцишин, цього року усі університетські урочистості присвячені 30-річчю відновлення незалежності України. Крім того сьогодні в Києві відбулась історична для університету подія — ректора ІФНМУ професора Миколу Рожка обрали членом-кореспондентом Національної академії медичних наук України. Ректор передав свої вітання телефоном, повертаючись зі столиці. «День фармацевтичного працівника для мене є важливим у двох іпостасях, — каже Роман Яцишин. — По-перше, я починав свою кар’єру заступником декана фармацевтичного факультету із заочної форми навчання, а по-друге, як практикуючий лікар я не уявляю свого життя без допомоги фармацевтів, адже ми працюємо пліч-о-пліч. Бажаю нашим студентам бути щасливими в цій професії, щоб цей фах приносив не лише моральне, а й матеріальне задоволення, щоб вони знайшли собі організації і колективи, де їх будуть поважати і цінувати».

Цього року до свого майбутнього професійного свята кожна група студентів записала відеопривітання. Цьогоріч святкували разом - передфахова та вища фахова гілки фармацевтичної освіти в ІФНМУ, тож відео представили як студенти коледжу, так і університету. Ці короткі ролики асистент кафедри хімії, фармацевтичного аналізу та післядипломної освіти Любомир Гаврищук змонтував в один великий відео-сюжет, який був продемонстрований під час онлайн-конференції. Зараз відбувається інтернет-голосування за найкраще студентське привітання. Як зазначила Ірина Федяк, група, яка переможе отримає спеціальний приз. Підтримайте наших юних колег! Проголосувати можна за цим посиланням.

Студентка п’ятого курсу Катерина Хмілевська розповіла про Українську фармацевтичну студентську асоціацію (УФСА), яка діє на фармацевтичному факультеті і яку вона очолює. Зазначимо, що студенти-фармацевти ІФНМУ першими в Україні створили і офіційно зареєстрували свою громадську організацію. Вона вже налагодила контакти з Європейською фармацевтичною студентською асоціацією. УФСА радо приймає до себе нових учасників. Шукайте її сторінки в соцмережах і долучайтеся!

«Ми завжди відзначаємо цей день по-особливому, — розповідає деканка факультету Ірина Федяк. — Так, два роки тому разом зі студентами ми здійснили сходження на Говерлу. Також ми мали концертні програми, презентації від провідних фахівців фармації, святкували оригінально, барвисто. Цього року маємо карантинні обмеження, тому проводимо нараду в Teams. Дякуємо адміністрації університету, усім нашим професорам і викладачам, котрі долучилися сьогодні до цієї події і привітали наших студентів, адже саме студенти є центральними людьми на фармацевтичному факультеті. Вітаємо всю фармацевтичну спільноту Прикарпаття й України з професійним святом! Зичимо здоров’я, щастя, реалізації себе у своїй улюбленій справі і Божого благословення!».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
6
7
8
9
10
11
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
26
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma