Днями в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулася серія об’єктових протипожежних тренувань у всіх студентських гуртожитках, а також у навчальному корпусі по вулиці Бандери, 79а.

Темою тренувань стали дії органів управління, учасників освітнього процесу і працівників під час виникнення надзвичайних ситуацій, а саме пожежі. Керівниками були начальник служби цивільного захисту університету Володимир Штефюк та інженер з охорони праці та пожежної безпеки Тетяна Скусяк. Практичну допомогу з підготовки та проведення об’єктових тренувань надали працівники Івано-Франківських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Як розповідає Володимир Штефюк, навчальними цілями тренувань були відпрацювання практичних навичок персоналу щодо локалізації та гасіння пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння, проведення евакуації працівників та студентів при виникненні пожежі, організація взаємодії з пожежно-рятувальними підрозділами та підрозділами екстреної медичної допомоги.

Загалом у вересні відбулося п’ять тренувань — у чотирьох студентських гуртожитках, а також у навчальному корпусі по вулиці Бандери, 79а. На кожному з них розглядалися такі питання:

• оповіщення про пожежу та виклик пожежно-рятувального підрозділу;
• евакуація працівників та студентів;
• заходи щодо локалізації та гасіння умовної пожежі з використанням первинних засобів пожежогасіння (вогнегасники, пожежні кран-комплекти);
• практичне відпрацювання навичок персоналу з використання вогнегасників різних типів;
• підведення підсумків тренування.

«Навчальні питання відпрацьовані у повному обсязі, навчальні цілі досягнуто», — підсумовує Володимир Штефюк. До тренувань залучалися студенти, професорсько-викладацький склад кафедр, допоміжний персонал.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma