В Івано-Франківському національному медичному університеті на базі навчально-практичного центру кафедри внутрішньої медицини №2 та медсестринства відбулось перше засідання студентського  наукового гуртка «Практичне медсестринство». Темою була вакцинація від СOVID-19, зберігання, транспортування, методика введення вакцин.

На занятті під керівництвом викладачки Анни Грушецької були й студенти третього-четвертого курсів фахового медичного коледжу спеціальності «Медсестринство», майбутні медсестри та фельдшери. Анна Грушецька розповіла про план роботи гуртка на 2021-22 навчальний рік, враховуючи побажання членів гуртка. У роботі гуртка також взяла участь викладач кафедри внутрішньої медицини №2 та медсестринства Надія Іванів. Вона нещодавно пройшла підготовку на тренінгу для викладачів з питань вакцинації проти Сovid-19, який організував Центр громадського здоров’я при МОЗ України.

Заняття проходило у формі дискусії. Обговорювалися, зокрема, необхідність вакцинації проти COVID-19, різниця між вакцинами різних країн виробників, чи може вакцинований захворіти на СOVID-19, наскільки довго проведена вакцинація проти СOVID-19 забезпечує захист від цієї інфекції. Викладачі також розповіли про вакцини, які на даний момент використовуються в Україні, основні вимоги до вакцин: імуногенність та безпечність, правила зберігання, транспортування, використання різних вакцин проти СOVID-19 тощо.

Зазначимо, що ІФНМУ проводить активну роботу з популяризації вакцинації проти COVID-19. Так, у вересні для старшокурсників відбувся окремий дводенний тренінг. Серед спікерів була відома інфекціоністка, медична експертка Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Катерина Булавінова.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma