На базі кафедри ортопедичної стоматології Івано-Франківського національного медичного університету відбулося засідання студентського гуртка студентів зуботехнічного відділення фахового медичного коледжу ІФНМУ.

Засідання керівництвом Степана Боднарчука було присвячене важливій тематиці ортопедичної стоматології, а саме артикуляторам в сучасній практиці зубного техніка. Студенти мали змогу познайомитися із сучасним артикулятором Amann Girrbach Artex, вивчити тонкощі роботи та навіть самим попрацювати з ним. «Отримані знання дозволять студентам ще на крок ближче бути до омріяної професії», — коментує директор коледжу доцент Олександр Бульбук.

Артикулятор — це апарат, який відтворює і наслідує рухи нижньої щелепи. Цей пристрій своїм механізмом дії створений для допомоги стоматологам у визначенні рухів нижньої щелепи відносно верхньої. Артикулятори широко використовуються для вибору методу оклюзійної корекції, діагностичного зішліфування зубів, визначення наявності супраконтактів (передчасних контактів) на зубах; усебічної діагностики оклюзії, планування усіх видів стоматологічного лікування, виготовлення знімних і незнімних конструкцій зубних протезів та для виготовлення окремих коронок.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
18
19
21
22
25
26
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma