На базі навчально-практичного центру кафедри педіатрії відбулося засідання студентського наукового гуртка «Pro child» під керівництвом доцентки Юлії Алексеєвої та асистента Олега Лазуркевича. Обговорювалися респіраторні алергози та бронхіальна астма у дітей.

Як кажуть викладачі, тема засідання гуртка особливо актуальна з огляду на оновлення міжнародних гайдлайнів специфіку перебігу цих патологій на тлі коронавірусної хвороби. В дискусії взяли участь студенти четвертого і п’ятого курсів медичного факультету освітніх програм «Медицина» та «Педіатрія». Майбутніх медиків, насамперед, цікавили питання діагностики бронхіальної астми у ранньому віці, особливості застосування інгаляційної терапії, залежно від віку та тяжкості стану хворої дитини.

Присутні заслухали цікаві клінічні випадки з практики, а також доповідь студента Тараса Гана на тему: «Небулайзерна терапія  в педіатричній практиці». Викладачі ознайомили студентів із принципами вакцинації  дітей, хворих на бронхіальну астму, в умовах  пандемії спричиненої вірусом SARS-Cov-2. Під час практичної частини засідання гуртка студенти відпрацювали навички та вміння обстеження дітей з алегропатологіями.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
18
19
21
22
25
26
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma